To je to što me zanima!

Kandidati su za Ljiljaninu večeru ipak imali zamjerke: Meso malo neslano, a umak mi je bio kiseo

Sjajne ocjene u 'Večeri za 5 na selu' su se nastavile, a hoće li trend slijediti i Dragana, pogledajte već sutra od 20.15 sati samo na RTL-u!
Vidi originalni članak

Ljiljane Kučinić druga je ugostila protukandidate u ovotjednoj 'Večeri za 5 na selu'. U goste Ljiljani stigli su fizioterapeut Zlatko Stošić, referentica u računovodstvu Dragana Cindrić, medicinski tehničar David Kučinić i gerontodomaćica Spomenka Zajc. Ljiljana se vodila tradicijom i u pripravi svoje večere koristila se tradicionalnim namirnicama - srneći but, kompot od višanja, špek, mascarpone, krumpir i jaja. U odličnoj atmosferi je Ljiljana zaradila i ostvarila 39 bodova te je time trenutno drugoplasirana. Ekipa je pohvalila i jela i atmosferu te time nastavila u veselom tonu s prve večere.

Ljiljana je pripravu svoje večere započela glavnim jelom - 'Lovačkim pričama'. 

- Mislim da je tu sve rekla, to će biti srnetina na neki njezin način - izjavio je David o nazivu glavnog jela svoje majke.

Zlatka je to odmah asociralo na hit Bolesne braće, a Dragana je izrazila nadu da će jelo biti ukusno. Ljiljana je objasnila da se radi o srnećem butu u umaku s roladom od kruha. Tijekom priprave večere otkrila je Ljiljana da ju je majka mnogočemu naučila kada je kuhinja u pitanju.

NOVI KANDIDATI Ogulinski tjedan u 'Večeri za 5 na selu': Mama i sin natjecat će se jedno protiv drugog u emisiji

Nakon priprave glavnog jela, Ljiljana se okrenula desertu kojem je nadjenula ime 'Bijeli san'.

- Bijeli san me asocira na mascarpone - otkrila je Dragana, dok je Ljiljanin sin David otkrio da pojma nema što mama sprema.

- Pojma nemam da vam iskreno kažem, nismo razgovarali, ona je meni natuknula neke stvari, ali ništa ne mogu zaključiti što bi to moglo biti - zaključio je. 

Bijeli san' zapravo je torta od višanja i mascarponea. Ispričala je Ljiljana tijekom priprave deserta i sve o svojoj neostvarenoj želji da postane učiteljica.

- Ne treba žaliti, sad me život odveo u drugom smjeru, ja sam zadovoljna - zaključila je.

Prilikom priprave deserta koristila je svoj domaći kompot od višnje. Posljednje čega se Ljiljana prihvatila bilo je predjelo kojem je nadjenula ime 'Tradicija na moderan način'.

- Možda neki umak na neki moderan način sa dodacima modernih začina? -  zapitala se Spomenka. David je, pak, pretpostavio da se radi o jajima i špeku.

- Punit ćemo krumpir, poslužit ćemo ga s domaćim proizvodima i košaricama od sira, napunjenim s domaćim ajvarom -  objasnila je Ljiljana. Izvedba je to tradicionalnih polica na moderan način. 

Dok se Ljiljana bavila posljednjim pripremama, ekipa je u kombiju pretpostavljala što ih čeka.

- Tradicionalno na moderan način, tako je najavila - odgovorila je Dragana Spomenki kada se zapitala što će im Ljiljana poslužiti.

- Ma da budu i police, bit će super kako sam gladan. Špek i police i ne treba ništa drugo - poručio je Zlatko.

Nakon što je ekipa stigla, David se u sekundi od gosta pretvorio u domaćina pa je gostima uzeo kapute i uveo ih u večeru na kojoj je Ljiljana za aperitiv poslužila drenovu rakiju, višnjevac, orahovac i šljivovicu.

- Gospođa Ljiljana je na dočeku bila smirena žena, baš je bila vesela, bila je sasvim ok - zaključila je Spomenka. Ekipe se najviše dojmila drenova rakija, a potom je na stol stiglo predjelo. 'Tradicija na moderan način' označila je krumpir s domaćim specijalitetima i košaricama od sira.

- Lijepo je izgledalo - komplimentirala je Dragana izgled predjela.

- S obzirom da je, kako je naglašeno, bilo tradicionalno, ali i moderno, baš sam pod dojmom još, jako fino i ljuto po mojoj mjeri -  zaključio je Zlatko.

- Okus je bio super, domaća kobasica, šunka, bilo mi je jako fino - komentirala je večeru Spomenka. 


Stiglo je potom i glavno jelo - 'Lovačke priče'. Srnetina u umaku izgledala je ekipi primamljivo izgledom, no Spomenki se sam okus baš i nije svidio.

- Jako lijepo složeno, ali nešto s okusom mi nije pasalo -  poručila je Spomenka. Malo prekiselo, možda je bilo više vina - dodala je.

Otkrila je Ljiljana na kraju da je kiselost došla od limuna. Glavno jelo pomalo je podijelilo ekipu pa je tako Dragani najbolji bio umak.

- Iznenađen sam s njom, imam dojam kao da je na televiziji svaki mjesec -  pohvalio je nakon glavnog jela David svoju majku.

- Glavno jelo fantastično, divljač obožavam, umak je pasao, bio je kiselkasto-sladak i roladice od kruha možda čak i bolje nego neki njoki - zaključio je Zlatko. 

Desert je posljednji stigao na stol - 'Bijeli san' dojmio se ekipe.

- Desertom, dekoracijom jako sam zadovoljan, znači, to je Ljilja -  rekao je David o desertu svoje majke.

Složila se i Spomenka.

- Baš je fino, topi se u ustima - poručila je.

Torta kao torta, ako mi je preslatka, ne valja. Ova mi je bila fina, pasala je kiselina od višnje, baš paše - otkrio je i Zlatko.

Dragana se nauživala u kolaču.

- Bio je jako dobar, lagan i iznenađujuć - zaključila je. Na kraju je ekipa dobila i poklone iznenađenja. 


- Mama se potrudila i oslikala bočice, vjerujem da joj je to uzelo puno vremena. Domaći pekmez od aronije jedva čekam probati, ni ja ga nisam probao - zaključio je ponosni sin David, a potom zaključio večer svojim DJ nastupom tijekom kojeg je majci posvetio i pjesmu Tome Zdravkovića. Kandidati su se rasplesali tijekom iznenađenja, a potom su na red stigle i ocjene. Dragana, Zlatko i David Ljiljani su udijelili desetke, a Spomenka je spustila ocjenu te dala Ljiljani devetku.

- Glavno jelo mi nešto nije odgovaralo, umak mi je bio kiseo, a meso malo neslano. Desert i predjelo bili su fantazija - objasnila je Spomenka.

U konačnici je Ljiljana za svoju večeru dobila 39 bodova te je trenutno drugoplasirana. 

Sjajne ocjene u 'Večeri za 5 na selu' su se nastavile, a hoće li trend slijediti i Dragana, pogledajte već sutra u novoj epizodi.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Molykadosy 15.03.2023.

    Kako Draganu nije sram doći kod nekoga prvi put u kuću i klatiti rukama? Mislim da ima dovoljno godina da bi za neku kulturu već trebala znati.

  • Zlatna Vuga 15.03.2023.

    Ekipa je dobra, ali samo zato što se svi međusobno poznaju, ovi dvojica skupa rada, ovo dvoje mama i sin, vidi se da su svi ekipa i u privatnom životu.

  • MaradonaNapoli 15.03.2023.

    A da daju svima odmah po 40 bodova i bacaju kocku za pobjednika?

Komentiraj...
Vidi sve komentare