To je to što me zanima!

Kanye West plagirao pjesmu mađarskoga glazbenika Gabora

Reper koji je nedavno ponovno šokirao javnost svojim dugim monologom u showu Ellen DeGeneres našao se u problemima zbog korištenja dijela skladbe mađarskog glazbenika
Vidi originalni članak

Skladatelj Gabor Presser (67) tuži američkog repera jer je u pjesmi “New Slaves” koristio dio iz njegove skladbe “Gyöngyhajú lány”, koju je napisao 1969. godine. Naime, Kanye (38) je Mađara pitao za dozvolu korištenja skladbe, Presser je pristao, ali nikad nisu potpisali formalni ugovor.

Reper je mađarskom skladatelju 2013. godine uplatio 67.000 kuna koje on nikad nije unovčio. Sad od slavnog Amerikanca na sudu potražuje 16,750.000 kuna i optužuje ga za plagijat. 

West je prije nekoliko dana ponovno postao viralni hit, nakon što se u showu Ellen DeGeneres upustio u pet minuta dugi monolog u kojem je pričao o teorijama zavjere i njegovoj potrebni i mogućnosti da pomogne čovječanstvu. Na kraju se ispričao za 'previše istine'. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kung fu panda 23.05.2016.

    oooo škrti smo malo

  • storyteller 23.05.2016.

    Kao prvo nije plagirao, vec je sample-ao, no clanovi te madarske prog-rock grupe Omege nisu zadovoljni sa iznosom koji su dobili kao predujam bez ikakvog formalnog ugovora, a to je ispisan cek od 10 tisuca dolara kojeg nisu unovcili jer hoce vise, pošto je pjesma bila relativno popularna, a slazem se da na to imaju i pravo jer je cijeli kraj pjesme sastavljen od tog sample-a. Uglavnom odlicne su mi obadvije pjesme, a posebno ta od Omege 'Gyöngyhajú lány' koja je jedna od najboljih pjesama progresivnog rocka koje sam cuo makar ne kuzim lirike posto je na madarskom. Sample te pjesme je bio na Kanye-ovoj pjesmi sa Yeezus albuma, a pjesma je New Slaves.

  • exer55 22.05.2016.

    ako je ovaj reper onda je lidija bacic nevina

Komentiraj...
Vidi sve komentare