To je to što me zanima!

Kazahstanci zabranjivali Borata, a sad ga kopiraju: 'Vrlo dobro!'

Nakon prvog filma Sache Barona Cohena prije 14 godina, kazahstanske su vlasti reagirale burno i prijetile tužbama zbog štete koja je nanesena ugledu njihove zemlje. Ovog puta odabrali su bitno drugačiju taktiku.
Vidi originalni članak

Jedan od fiktivnih likova komičara Sache Barona Cohena (49), kazahstanski reporter Borat, nije bio omiljen lik u toj zemlji prilikom izlaska prvog filma 2006. godine. Naprotiv, tamošnja vlast zabranila je film, a smatrali su da ismijava njihovu zemlju i stanovnike. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, nastavak filma naslovljen 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan', koji je prije nekoliko dana izašao na Amazonovoj streaming platformi, zaradio je u toj zemlji znatno drugačiji prijem. 

'RAT' SE NASTAVLJA Borat je uzvratio Trumpu: 'Ni ja tebe ne smatram smiješnim, ali ipak ti se cijeli svijet smije...'

Ne samo da o cenzuri filma više nema ni govora, već je Kazahstan preuzeo omiljenu Boratovu poštapalicu ('Very nice!) i odlučio iskoristiti besplatnu reklamu najbolje što mogu.  

- Pokušali smo pronaći način kako da nam taj publicitet ide u korist. Kazahstanci su bili istraumatizirani prvim filmom jer je zemlju prikazao kao antisemitsku i homofobnu - pojasnio je za AFP Dennis Keen, Amerikanac koji već dugo živi u Kazahstanu i koji je osmislio čitavu kampanju, predvođenu reklamom u kojoj turist planinari tom zemljom, pije fermentirano konjsko mlijeko, divi se arhitekturi i pozira u tradicionalnoj kazahstanskoj nošnji. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Nepravdo Izumri 28.10.2020.

    odličan film..neću spojlat ali jedan od Trumpovih je i "pao"..Pensa nisu uspjeli..ali...film je vrh!!

  • sprangija 28.10.2020.

    Salje kcer kao poklon starom podpicolovcu Mikeu Spensu za spas oslabljene zemlje Kazahstan ha ha ha

  • 28.10.2020.

    pa i ismijava se...

Komentiraj...
Vidi sve komentare