To je to što me zanima!

Kineski akrobati i cirkusanti su oduševili 4 tisuće Zagrepčana

Trideset članova kineskog nacionalnog cirkusa u srijedu je oduševilo oko četiri tisuće Zagrepčana predstavom 'Put svile - Akrobacije uz glazbu čovječanstva'
Vidi originalni članak

Hrvatska je u srijedu navečer po drugi put svjedočila najvećem akrobatskom showu i najznačajnijem kineskom izvoznom kulturnom proizvodu. Trideset članova kineskog nacionalnog cirkusa oduševilo je oko četiri tisuće Zagrepčana u košarkaškoj dvorani Dražena Petrovića fascinantnom predstavom 'Put svile - Akrobacije uz glazbu čovječanstva'.

Kineski artisti gledatelje su poveli na dvosatno putovanje od Dalekog istoka pokazujući kulturne različitosti i povezanost ljudi bez obzira na razlike i pripadnost.

Cirkus je prije 22 godine u Europi proslavio Andre Heller. U veličanstvenom kineskom showu, koji se u svojim predstavama često fokusira na povijesne ličnosti, dosad je uživalo više od osam milijuna posjetitelja iz Europe.

Članove kineskog nacionalnog cirkusa plaća vlada Narodne Republike Kine, a njegovi članovi su i djeca koji s napornim treninzima počinju već od najranije dobi kako bi postali članovi veličanstvenog showa.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Muza 26.04.2012.

    Hvala na ispravku! Admin

  • mimozica 26.04.2012.

    gledala sam ih u Lisinskom prije 4-5 godina... stvarno su fascinantni... predstava je izvrsna!

  • LiLu 26.04.2012.

    jao sta sve mogu uraditi s tjelom svaka cast ,stw nebi da zvucim prepotentno al volio zbarit jednu samo da oprobam ponesto :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare