To je to što me zanima!

Konačna odluka: Hrvatska ne ide na jubilarni 60. Eurosong

NE IDEMO NI U BEČ Zbog financijskih razloga i lošeg plasmana natjecatelja prošlih godina nismo imali predstavnika u Danskoj, iz istih razloga nitko ne ide ni u Austriju
Vidi originalni članak

Nakon 20 godina sudjelovanja na Eurosongu, Hrvatska ove godine prvi put nije imala predstavnika na tom natjecanju. Tako će biti i iduće godine kada će jubilarni, 60. Eurosong, biti u Beču. Hrvatska radiotelevizija kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije odlučila je kako Hrvatska neće 2014. neće sudjelovati na Eurosongu zbog financijskske situacije i lošeg plasmana naših natjecatelja prošlih godina. Posljednji su Hrvatsku predstavljali momci iz Klape s mora 2013. s pjesmom 'Mižerija' koja nije došla do finala.

- U međuvremenu nije došlo do bitnih promjena niti novih momenata koji bi promijenili tu odluku, te je HRT odlučio kako 2015. neće sudjelovati na natjecanju - odgovor je HRT-a na upit Slobodne Dalmacije.

Osim Hrvatske, iduće natjecanje propustit će i Ukrajina, Turska, Monako, Luksemburg, Češka, Slovačka, Andora, Libanon i Lihtenštajn. 

Prošlogodišnja pobjednica je Conchita Wurst (25) iz Austrije s pjesmom 'Rise Like A Phoenix'.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • gote24 16.11.2014.

    nemoguceee bas am nekako tuzan :(

  • 07.10.2014.

    Da smo poslali LET 3, oni bi išli i besplatno. Bili bi ili prvi ili zadnji. Šansa od 50% je bolja nego nikakva.

  • alfabetagama 06.10.2014.

    pametno, to je parada kića

Komentiraj...
Vidi sve komentare