To je to što me zanima!

Kraljević: 'Gluma za mene nije samo posao, to je poziv'

Glumac se zahvalio redatelju Lukasu Noli jer je relaksirano radio s njim i kolegama na setu serije 'Čuvar dvorca'
Vidi originalni članak

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Vinko Kraljević (65) ni pomišljao nije da će biti glumac. Upisao je Pravni fakultet u Zagrebu i sa stopostotnim uvjerenjem da neće proći otišao na prijamni ispit na Akademiju dramskih umjetnosti, ali su ga, nenadano, primili iz prve.

U HRT-ovoj seriji ‘Čuvar dvorca’ uloga Marina Dragičevića donijela mu je nominaciju za prestižnu nagradu Večernjakovu ružu u kategoriji glumačko ostvarenje godine.

- Naravno da mi imponira nominacija. Ponosan sam jer za mene gluma nije samo posao, za mene je to poziv. Drago mi je i da su gledatelji ‘prepoznali’ seriju, rađena je kvalitetno - rekao je Kraljević. Zahvaljuje se Lukasu Noli za posebnost te uloge jer je relaksirano radio s glumcima i nije ih opterećivao uputama kako bi nešto trebalo izvesti. 

- Vrlo blago i u nekoliko detalja objasnio je što treba, a onda bi sve prepustio trenutku i imaginaciji glumaca. Imao je jako puno povjerenja u nas i bilo mi je izuzetno ugodno raditi u takvom okruženju i takvim uvjetima - objasnio je. Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac završio je gimnaziju u rodnom Širokom Brijegu, gdje se tada nije imao prilike amaterski baviti glumom. 

Kraljević je ostvario brojne zapažene uloge, između ostaloga u serijama 'Velo misto', 'Dolina sunca', 'Stipe u gostima', 'Zora dubrovačka', 'Crno-bijeli svijet' i brojnim drugima. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare