To je to što me zanima!

Kraljica Elizabeta II. pozvala je Britance da nikad ne gube nadu

Govoreći o vojnicima poginulim u borbi, ocijenila je da je 'najveća počast njihovoj žrtvi što su zemlje koje su nekada bile zakleti neprijatelji sada prijateljske i zajedno rade u korist mira i zdravlja sviju'
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II. (94) potrudila se podići moral Britanaca, teško pogođenih pandemijom korona virusa te ih je podsjetila da 'nikada ne gube nadu', u govoru objavljenom povodom obljetnice završetka Drugog svjetskog rata.

- Na početku su izgledi bili turobni, kraj dalek, a rezultat neizvjestan. Ali i dalje smo vjerovali u opravdanost naše borbe i to vjerovanje nas je nosilo. Nikada ne odustajte, ne gubite nadu, to je bila poruka na dan pobjede u Europi - poručila je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kraljičin govor objavljen je na kanalu BBC u 20 sati po lokalnom vremenu, ili točno u vrijeme kada je njezin otac kralj George VI. održao govor na radiju 1945. Govor je snimljen u dvorcu Windsor, četrdesetak kilometara od Londona gdje kraljica i suprug Filip (98) borave od početka pandemije.

To je drugi televizijski govor britanske kraljice tijekom pandemije u kojoj je više od 31.000 Britanca umrlo, čime je Velika Britanija postala druga najpogođenija zemlja u svijetu. Govoreći o vojnicima poginulim u borbi, kraljica je ocijenila da je 'najveća počast njihovoj žrtvi što su zemlje koje su nekada bile zakleti neprijatelji sada prijateljske i zajedno rade u korist mira i zdravlja sviju'.

'SKUPA SMO U OVOME' Kraljica se obratila narodu: Pandemija je promijenila svijet

Elizabeta II. je rekla da je ponosna na to kako su ljudi odgovorili na pandemiju te dodala kako bi i oni koji su sudjelovali u borbi protiv nacističke Njemačke bili ponosni na svoje nasljednike u njihovoj borbi protiv COVIDA-19.

Ove godine su proslave zbog pandemije otkazane i Britanci su pozvani obilježiti 8. svibnja doma uz pjesmu kojom se podizao moral postrojbi 'We'll meet again'.

- Danas može izgledati teško što ne možemo obilježiti ovu posebnu obljetnicu kao što bismo željeli. Umjesto toga sjećamo se iz naših domova i s naših pragova. Ali naše ulice nisu prazne. One su pune ljubavi i brige koju imamo jedni za druge - kazala je kraljica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bezosjecajni_gad 09.05.2020.

    Adrenochrome

  • nottonightjosephine 09.05.2020.

    Najveca pocast vojnicima palim u borbi je to...sto su pobijani i mrtvi! Politicare, nesposobne da izbjegnu konflikte, ratove i ljudske zrtve, dovesti na poligon ili stadione. Naoruzati ih, pa neka svoje konflikte rijese borbom na zivot i smrt izmedju sebe. A vojnici obiju strana neka budu gledatelji. Nakon sto se politicari medjusobno poubijaju, proglasiti pobjednika. Zatim ih prigodno odlikovati i komemorirati zrtve prema godisnjicama.

  • vjenceslav1590 09.05.2020.

    Kod nas ima uhljeba, ali ova je kraljica uhljeba i krvopija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare