To je to što me zanima!

Lady Di ispisala se iz škole sa 16 godina, radila i kao spremačica: Milijuni su pratili njezin sprovod

Prije nego što je postala princeza, Diana se bavila kuhanjem, dadiljanjem i čišćenjem, a radila je i u dječjem vrtiću
Vidi originalni članak

Neprežaljena miljenica naroda, Lady Di, danas bi proslavila 62. rođendan, a sjedila bi i na tronu kraljice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Diana Frances Spencer rođena je 1961. godine, a potječe iz bogate obitelji koja je generacijama bila povezana s kraljevskom obitelji. Njezini roditelji rastali su se kad joj je bilo sedam godina, a njihov razvod bio je potaknut smrću Dianinog brata Johna.

Kroz djetinjstvo, Diana se nije mogla pohvaliti dobrim ocjenama, a sa 16 godina ispisala se iz škole. Ipak, kasnije je školovanje nastavila na Institutu Alpen Videmanette u Švicarskoj. 

Prije nego što je postala princeza, Diana se bavila kuhanjem, dadiljanjem i čišćenjem, a zadnji posao bio joj je posao asistentice u jednom vrtiću.

Sa samo 16 godina upoznala je kralja, tadašnjeg princa, Charlesa (74) koji je u to vrijeme bio u vezi s njezinom sestrom Sarah. Tri  godine nakon njihovog upoznavanja, Diana i Charles javno su priznali svoju romantičnu vezu. Svega godinu dana nakon, Charles je Dianu zaprosio, a već tad su počele glasine o njegovoj aferi s današnjom kraljicom Camillom (75). 

NIKAD PREŽALJENA Ovako bi princeza Diana danas izgledala da je ostala živa: 'Kao da se ništa nije dogodilo...'

Vjenčanje stoljeća održalo se 1981. godine, a procjenjuje se da ga je pratilo više od 700 milijuna ljudi.

Par je u braku dobio dvoje sinova, princa Williama (41) i princa Harryja (38), a već tad, princeza je počela patiti od depresije i bulimije.

- Ujutro bih se probudila s osjećajem da ne želim ustati iz kreveta, osjećala sam se neshvaćeno i potišteno - rekla je jednom prilikom.

Nakon rođenja princa Harryja, njihov brak počeo je propadati u aferama. Dok su Charlesa povezivali s Camillom, Dianu su optuživali za aferu s vojnikom Jamesom Hewittom. Kraj braka objavili su 1992, godine, a finalna rastava uslijedila je 1996., samo godinu dana prije nego što je princeza tragično poginula u prometnoj nesreći.

Nakon razvoda, Diana je započela vezu s Dodijem Al-Fayedom, a nedugo nakon, 31. kolovoza princeza je poginula u prometnoj nesreći izbjegavajući paparazze. Njezin sprovod na televiziji je pratilo više od 30 milijuna ljudi, dok je više od 60 milijuna ljudi ostavljalo cvijeće ispred Buckinghamske palače.

Iznenadna smrt voljene princeze zavila je narod u crno, a sve oči tad su bile uprte u kraljicu Elizabetu koja se javnosti oglasila tek nakon šest dana.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • iskra21 01.07.2023.

    Prava kraljica. Kraljica srca i majka budućeg kralja!

  • Matej22☮ 01.07.2023.

    Zna se tko ju je i ubio!! Ali njega se ne dira !!

  • 01.07.2023.

    Bila oženjena za princa a opet nije mogla odolit crnoj kobasi. Šta su ti žene samo na to misle.🤢🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare