To je to što me zanima!

Legendarna britanska radijska voditeljica umrla u 83. godini

Annie Nightingale u svojoj je emisiji promovirala manje poznatu glazbu, a posebice onu ženskih izvođača
Vidi originalni članak

Dugogodišnja voditeljica BBC-jevog Radija 1, Annie Nightingale, preminula je u 83. godini, javili su članovi njezine obitelji za strane medije. 

SOČNI DETALJI Kate i William otkrili pikanterije iz privatnog života: 'Princ ima prljave misli, zna on što treba...'

- Annie Nightingale preminula je jučer u svom domu u Londonu nakon kratke bolesti. Annie je bila pionir i inspiracija mnogima. Njezina volja da podijeli taj entuzijazam s publikom ostao je nepomućen nakon šest desetljeća emitiranja na BBC TV i radiju diljem svijeta - napisali su u izjavi. 

Nightingale je bila prva ženska radijska voditeljica, a karijeru na Radiju 1 započela je još 1970-ih. Njezina posebna strast bila je promocija nove 'underground' glazbe, posebice one ženskih glazbenika. 

NAIŠLA NA KRITIKE Voditeljica pokazala srednji prst u prijenosu uživo, ljudi: 'Ovo je bilo neprofesionalno od nje'

Annie se na BBC-ju zadržala sve do smrti, postavši tako najdugovječnijom radijskom voditeljicom prema Guinnessovoj knjizi rekorda. 

- Svi mi na Radiju 1 smo shrvani gubitkom Annie, naše misli su s njezinom obitelji i prijateljima. Annie je bila svjetska DJ-ica, televizijska voditeljica i novinarka, a tijekom cijele svoje karijere bila je prvakinja nove glazbe i novih umjetnika. Bila je prva DJ-ica na Radiju 1 i tijekom svojih 50 godina na postaji bila je pionir za žene u industriji i plesnoj glazbi - poručio je Aled Haydn Jones, urednik na Radiju 1.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kikooooooooo 12.01.2024.

    Ja bih rekao da ova sa slike ima max 30. U svakom slucaju lijepe godine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare