Od mene nema neke koristi u kuhinji i to ne krijem. Ja sam mlada moderna žena i stalno sam na putu. Moje kulinarske sposobnosti ostale su na spremanju jednostavnih i brzih jela, objasnila je Maja Šuput (30) zašto se već dugo nije koristila štednjakom i tavom. Dodaje da voli jesti sve, a svako proljeće iznova se iznenadi koliko voli povrće. Zato joj nije bilo teško naučiti pripremiti istarski specijalitet, fritaju sa šparogama.
- Za ovo jelo najbitnije su šparoge, one moraju biti svježe i mlade. Oni koji ih pripremaju znaju da se upotrebljava samo mali dio stabljike - objašnjava Maja. U samo desetak minuta pjevačica je uspjela pripremiti svoj omiljeni specijalitet.
- Evo, ja sam živi dokaz da u Hrvatskoj postoje žene koje ne znaju kuhati, a opet imaju sreće u ljubavi - rekla je Maja. Pjevačica je potvrdila da je u sretnoj vezi, a novi dečko s kojim je viđena je Mario Kovačević (40), vlasnik kluba Hemingway.
- Super nam je, uživamo zajedno, ne moram kuhati i to je sve što ću reći - kroz smijeh je rekla Maja i dodala da zna dobro naručiti dostavu hrane.
- Odmaram se za Uskrs, ove godine neću raditi nego ću uživati u krugu obitelji i prijatelja uz blagdanski stol - kazala nam je pjevačica. Odmor je, kaže, zaslužila jer intenzivno snima novi album, koji će imati dva dijela, prvi “Za dušu i tijelo” i drugi “Za ples i urnebes”. Ističe da je završila deset pjesama i sad snima preostale nekoliko, a prva, “Svatovska pjesma”, je objavljena.
MAJINA KAJGANA SA ŠPAROGAMA
• U zdjelicu razbiti i umutiti tri do četiri jaja prema želji
• U jaja dodati soli, papra i očišćene vrhove šparoga
• Smjesu izliti u tavu na zagrijano maslinovo ulje
• Peći na tavi nekoliko minuta i poslužiti toplo