To je to što me zanima!

Manekenka preminula nakon ubrizgane injekcije kolagena

Artidaya Emayai, poznata tajlandska manekenka, pretrpjela je zastoj srca nakon što je više od deset dana bila u komi. Njezin slučaj potaknuo je brojne rasprave
Vidi originalni članak

Postoje dva moguća razloga smrti u ovom slučaju. Prvi je taj da je Artidaya bila alergična na kolagen, a drugi mogući razlog je da je kolagen ušao u krvne žile i blokirao ih, izjavio je Suvinai Bussakamwong, liječnik u bolnici u Bangkoku. 

Artidaya Emayai, poznata tajlandska manekenka, preminula je nakon što joj je nelicencirani liječnik ubrizgao injekciju kolagena. Pretrpjela je zastoj srca nakon što je više od deset dana bila u komi. Njezin slučaj potaknuo je brojne rasprave u Tajlandu jer tamo postoje mnogi kozmetički saloni koji ovakve usluge nude čak 40 posto jeftinije od kozmetičara u Japanu ili Južnoj Koreji. Oni koji nemaju svoj salon, kolagen klijentima ubrizgavaju na ulici. Već je i policija upozorila pacijente da kod odlaska nelicenciranom liječniku nemaju nikakvu pravnu zaštitu. 

- Čini se da će nam testiranje pacijenata na alergiju na kolagen postati praksa - zaključio je Bussakamwong. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • maryan 10.10.2012.

    kriva je okolina koja nameće suluda mjerila ljepote, a onda žene većinom ali i muškarci pokušavaju zadovoljiti zahtjeve svoje okoline da bi se osjećali prihvaćenima i poželjnima. nažalost nije ni prva ni zadnja.

  • ink-taste 10.10.2012.

    prirodno je lijepa, pa zar joj je to trebalo?!

  • irinn 10.10.2012.

    A baš bila simpatična cura, samo joj falilo valjda bistrine, kad je odlučila ići na takav zahvat po sistemu "što jeftinije"

Komentiraj...
Vidi sve komentare