To je to što me zanima!

Mario Kovač: Ja sam postao Tarik Filipović za beskućnike

VODITELJSKI ANGAŽMAN Redatelj se našao u ulozi voditelja vlastitog Krležijanskog kviza jer nisu imali novaca za honorar Tariku Filipoviću
Vidi originalni članak

Sva Krležina djela rađena su stotinama puta pa sam odlučio napraviti nešto drugačije, kaže Mario Kovač (42). Redateljeva predstava 'Krležina igra detekcije' otvorit će 7. festival Miroslav Krleža, koji se od 1. do 7. srpnja održava u Zagrebu, a posvećen je 125. obljetnici književnikova rođenja.

- Ravnatelj Festivala Goran Matović dao mi je slobodne ruke pa sam osmislio ovaj hibridni dramski oblik - prepričava Kovač. Umjesto klasične predstave, napravio je kolaž Krležinih likova prikazan u formi kviza. Publika će, naime, gledati kako natjecatelj između triju likova pokušava otkriti pravog Leonea Glembaja.

Tri glumca govorit će citatima Krležinih likova, a samo jedan od njih koristit će Leoneove izjave. Publika će, s natjecateljem, pokušati prepoznati o kojem se radi. Zamisao je bila da kviz vodi Tarik Filipović, ali kako nisu imali novca za njegov honorar, ulogu voditelja preuzeo je sam Kovač.

- Očito sam postao Tarik za beskućnike - našalio se redatelj. Vjeruje se da će predstava, tj. kviz, koji je izradio s dramaturginjom Anom Prolić, biti zanimljiva publici.

- Nadam se da ćemo zainteresirati i najveće Krležine fanove - zaključuje Kovač

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 30.06.2018.

    Kalimero...

  • libeluli 30.06.2018.

    Donirat ću sapun i šampon, malo Ariela...možda bude bolje!

  • Spirala 30.06.2018.

    Opet ovaj "svestrani"...

Komentiraj...
Vidi sve komentare