To je to što me zanima!

Mate Janković: Hrvati misle da sve znaju, to je veliki problem

Poznati kuhar član je žirija pete sezone RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'. Iako gledatelji Jankovića pamte kao strogog, on tvrdi kako je u privatnom životu puno opušteniji
Vidi originalni članak

Kandidati mi se sviđaju. Nema ekshibicionista i lovaca na slavu, nego su to obični ljudi koji su došli naučiti nešto o kuhanju, otkriva nam chef Mate Janković.

Poznati kuhar član je žirija pete sezone RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!', koji s emitiranjem započinje u ponedjeljak. Iako gledatelji Jankovića pamte kao strogog, on tvrdi kako je u privatnom životu puno opušteniji.


- Nisam posebno strog. U poslu moramo ispoštovati neke zahtjeve, ali privatno nemam veze s osobom koju tumačim poslovno - objašnjava.


- Format ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ je nešto opušteniji i nije strogo određen kao kod ‘Masterchefa’ - kaže Janković.
 Dodaje kako je najčešći problem kandidata što se prekapacitiraju.

Žele zadiviti žiri pa naprave pogreške.


- Potrebno je gradacijski napredovati, iz epizode u epizodu, pa će rezultat biti vidljiv - savjetuje Janković kandidatima.


- Naučite svoje bližnje kuhati pa nećete morati kuhati sami - šaljivo odgovara chef na pitanje što savjetuje gledateljima.


- Problem kod Hrvata je što ne cijenimo znanje. Svatko misli da svašta zna zato što je tako vidio od babe. Iako treba poštovati običaje, potrebno je ulagati i u znanje - zaključuje chef Janković.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • menart 03.09.2017.

    Sta kuhari svi glupi?? Treba znat i kuvat.

  • alcapone123 01.09.2017.

    U pravu si,većina se pravi pametna i misle da sve znaju....no na "terenu" je ipak drukčija slika i primjer naše pameti se primjeti u kakvom stanju nam je država!

  • 33beg33 01.09.2017.

    dokle je stigla hr kad jedan prosječan kuhar,pomalo bahat drži narodu predavanje o znanju,zanima me što dotični još zna osim držati ponekad kuhaću

Komentiraj...
Vidi sve komentare