To je to što me zanima!

Mile večeras želi doktorirati na temfanom piceku s krumpirima

Večerašnje teme u gastro showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' su temfani picek s mladim krumpirima i međimurska gibanica, delicije koje većina kandidata nije prije kuhala
Vidi originalni članak

Međimurje i Podravina su bogate gastronomske regije, no natjecateljima su njihovi specijaliteti potpuna nepoznanica. Osim što ih većina prvi put radi, natjecatelji teško i izgovaraju imena ovih jela. 

Tako se Mile i njegovi kolege natjecatelji nadaju da bi mogli doktorirati na današnjim zadacima – temfanom piceku s mladim krumpirima i međimurskoj gibanici.

Večerašnje teme u gastro showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' su temfani picek s mladim krumpirima i međimurska gibanica, delicije koje većina kandidata nije prije kuhala. Svi imaju svoju verziju 'temfanja', odnosno pripremanja 'piletine na žlicu'. Neki od njih misle da temfanje znači dinstanje, neki da je to izraz za dodavanje brašna u nadjev ili da se radi o verziji paprikaša, ali s kiselim vrhnjem umjesto zaprške.

Bisera već na samom početku ima problema. Dok je istovremeno radila dva posla, na štednjaku joj je zagorio luk. Najprije ga je namjeravala spasiti, no ipak je odlučila s kuhanjem krenuti ispočetka. S obzirom da je potrošila sav luk koji je naručila, zamolila je Nataliju da joj posudi dio svojeg…

Nenad ovaj put ne želi spremati više jela, ali je žiriju ipak uz temfanog piceka ponudio salatu s bućinim uljem i češnjakom, dok se Zvonimir nikako nije snalazio za kuhinjskim pultom. Zbunjuje ga dodavanje kiselog vrhnja i brašna u jušno jelo jer, kako god on radio, brašno mu se pretvara u grudice prilikom miješanja s vrhnjem. Zbog toga je tražio savjete od ostalih…

Za kraj ovog svečanog ručka natjecatelji su ispekli međimursku gibanicu, višeslojno nadjeveni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Većina ih je ovu slasticu radila prvi put u životu, pa čak i Nenad koji je ovaj put odustao od impresioniranja žirija svojim 'filozofijama'.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • mazaluna 09.04.2014.

    Ma gdje će te neznalice to skuhati,Ja ne kužim kako se mogu prijaviti na natjecanje a nisu ni čuli za neka jela a znaju koja je tema.Ja neznam šivati i ne pada mi na pamet da bi se prijavila na bilo kakvo natjecanje toga tipa.I onaj Nenad mi ide na živce, on se drži kao da savki puta piše disertaciju za neko jelo.Ne mogu oni nikada skuhati bolje od naših prabaka jer današnje bake su već premoderne za neka od ovih jela.

  • magdallenaa 09.04.2014.

    međimurska gibanica...prefin kolac

Komentiraj...
Vidi sve komentare