To je to što me zanima!

Mladi zagrebački basist ima vrijedan suvenir: 'Dobio sam trzalicu slavnog Micka Jaggera'

Hrvatica Mirna vozila je u Londonu legendarnog Micka Jaggera. Preko zaštitara darovao joj je svoju trzalicu, a ona ju je dala Ianu Gnandu
Vidi originalni članak

Trzalica kojom je slavni Mick Jagger svirao na turneji Stonesa 2022., posljednjoj i slavljeničkoj za više od šest desetljeća staru grupu, dospjela je u ruke mladog zagrebačkoga glazbenika Iana Gnanda. Ian je trzalicu dao uokviriti, a za 24sata ispričao je kako je ovaj naizgled nasumičan, ali za glazbenike važan predmet, pronašao svoj put do njega.

JOŠ ČUVA KARTU S AUTOGRAMOM Naš najpoznatiji stoperski par: 'Letjeli smo 1976. s Jaggerom! Učila sam ga hrvatski u avionu'

- Trzalicu mi je dala sestra jednog mojeg prijatelja. Vrlo sam zahvalan. Naravno, volim i poštujem rad Rolling Stonesa, a ponosan sam što je netko toliko vjerovao u moj rad da bi je baš meni darovao - kaže nam Ian.

Trzalicu mu je darovala Mirna, Hrvatica koja je u Londonu radila kao taksistica baš kad se ondje našao Jagger sa svojim Stonesima na posljednjoj turneji. U njezinoj se crnoj limuzini vozio slavni bend, a trzalicu joj je dao njihov zaštitar. Znala je da ona pripada mladoj glazbenoj nadi, pa se sjetila Iana.

- Bilo bi mi draže da je 'dofurala' Jaggera u Zagreb, ali i ovo je super - šali se mladi glazbenik pa dodaje:

- Naravno da mi daje motivaciju za daljnji rad.

S trzalicom ili bez nje, Ian sa samo 21 godinom već gradi ozbiljnu glazbenu karijeru. Kako kaže, glazba mu je u genima.

- Tata mi je bio panker, pa sam odrastao uz takvu glazbu. Kad sam bio mali, u vrtić me slao s irokezom. Radili smo je s vodom i šećerom - prisjeća se.

Kao mali počeo je svirati gitaru, a onda se prebacio na bas.

- Borio sam se neko vrijeme s ovisnošću, u komuni sam naučio svirati bas. Stvarno mogu reći da me glazba spasila - opisuje nam Ian.

Završio je glazbenu srednju školu, studira glazbenu produkciju na MPA Akademiji, a trenutno radi na više projekata.

- Svirao sam nedavno s Antom Škrulom, on je inače bio na top listi naših gitarista, a svirao je i s Jelusićem te Filipom Rudanom. Radio sam nešto i s Dinkom Likarom, on je bio u 'Supertalentu' - kaže nam Ian.

Međutim, glazba danas nisu više samo koncerti i svirke. Mladi glazbenici, pa tako i Ian, svoj put pronalaze i u malo drukčijim sferama.

- Surađujem s firmom Fragment Digital kao skladatelj, snimam glazbu za videoigre. To mi je i želja, raditi glazbu za igre, filmove... - kaže Ian pa otkriva da uskoro pakira stvari i putuje u Veliku Britaniju.

- Imam u planu suradnju s London Taxi Radijem, čiji je vlasnik Sean Paul Day. Nažalost, o tome još ne mogu govoriti, ali vrlo sam uzbuđen, ipak je to London.

PRATITELJI ODUŠEVLJENI Mick Jagger i Martin Scorsese su bili u provodu: 'Kada kralj kina sretne kralja Rock'n'rolla'

Kako nam kaže, karijeru bi volio graditi u inozemstvu, naša mu glazbena scena i nije toliko draga. Od naših bendova voli Majke, ali kaže da je od takve glazbe danas teško živjeti u Lijepoj Našoj. U razgovoru o tome s kim bi volio raditi na domaćoj sceni istaknuo je i Gibonnija.

- On je stvarno brutalan pjesnik, bio bih vrlo sretan ako bih nekad mogao svirati za njega - govori Ian. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zorozimba 11.03.2024.

    Na e-bayu imaš i od Davida Gilmoura...

  • Plavusa 13 Pink G 11.03.2024.

    Nasao si svoj put i kreces u ostvarenje svojih snova. Sretno Ian, zelim ti da ih ostvaris!

  • KEEF91 11.03.2024.

    Cim je Jagger svirao gitaru odmah si znao da je u svadi sa Richardsom 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare