To je to što me zanima!

Moslavački Bradley Cooper s tri desetke zauzeo prvo mjesto...

Za svoju je večeru Mihael dobio dosta pohvala - prve su krenule već na predjelu, nastavile se tijekom glavnog jela, a i desert je svima bio odličan
Vidi originalni članak

Današnji domaćin u 'Večeri za 5 na selu' bio je djelatnik na održavanju i vlasnik OPG-a Mihael Ferk, koji je svojim gostima pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Mali žuti na vrhu, glavnog jela Rock rock my baby i deserta Jajasta fantazija.

POGLEDAJTE VIDEO 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za svoju je večeru Mihael dobio dosta pohvala - prve su krenule već na predjelu, nastavile se tijekom glavnog jela, a i desert je svima bio odličan tako da je naposljetku dobio visokih 37 bodova i prešao u vodstvo. 

Na putu do Mihaela gosti su, naravno, pričali o hrani, a domaćin ih je dočekao sa sviračima te im ponudio višnjevac, šljivovicu i liker od jaja.

- Odličan doček! Uz tamburaše i aperitiv, super - komentirao je Dean, a svi su željeli probati Mihaelov liker od jaja.

- Okus likera bio je fantastičan, pomalo kremast, osjetilo se dosta slatkoće, jaja, malo vanilije… ja volim slatke stvari - rekla je Iva, a Dean i Ivan popili su i šljivovicu.

Nakon pića dobrodošlice, pjesme i plesa Mihael je poslužio predjelo - punjene košarice sa sirom, salamom i prepeličjim jajima, a svima se svidjelo kako izgleda. Iva i Ivan komentirali su da je predjelo bilo jako ukusno, baš kao i Anici, koja je rekla:

- Tako napraviti jaja… prefino!

No Dean je imao sitne zamjerke:

- Jaja su iznenadila iako sam ih morao malo posoliti, popapriti itd.

Za glavno jelo Mihael je poslužio svinjeći but u umaku od suhih vrganja, luka i mrkve, a kao prilog bile su knedle od kruha. Deanu je odmah zasmetala salata:

- Bila je suha. Osjetio se jabučni ocat, ali falilo je bilo kakvog ulja; maslinova, bučinova i malo začina.

NALJUTILE GA LOŠE OCJENE? Jakov nakon večere žestoko napao Dunju: 'Ništa ne voli i ne jede, a ima veći trbuh nego ja'

Anica je primijetila kako je Dean prilično zahtjevan gost.

- Svemu nađe manu - zaključila je.

- Bilo je savršeno, ukusno, fino… sve mi je bilo super - rekla je Iva, a Anica dodala:

- Ničega nije falilo, baš je sve pogodio. 

No Deanu se nije svidjelo ni to što domaćin nije u svakom slijedu imao prepeličja jaja ili prepelice kad već prezentira svoj proizvod.

- On je kombinirao i prepelicu i svinjetinu - rekao je.

Došlo je vrijeme i za kremšnite prema receptu Mihaelove ujne, a Dean je ponovno imao zamjerke.

- Kremšnita kao kremšnita, ništa se posebno ne razlikuje od samoborske ili neke druge, ali očekivao sam da će nas iznenaditi kremšnitom od prepeličjih jaja upravo zato što to proizvodi - rekao je.

- Bio mi je dobar desert iako ga ne jedem baš, ali svaki probam - komentirao je Ivan, a Anica se divila kako jedan muškarac napravi tako dobar kolač. Kasnije im je domaćin poklonio i prepeličja i kokošja jaja i ostale svoje proizvode!

Ivi, Anici i Ivanu sve je bilo savršeno tako da su Mihaelovu večeru ocijenili čistom desetkom, no ne i Deanu, koji je dao ocjenu sedam zato što je domaćin prvo poslužio vino, a nisu kušali predjelo i očekivao je juhu od prepelice. 

Sutra kuha Anica, a kakve će specijalitete pripremiti svojim gostima - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa 'Večera za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u! 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • racun 16.09.2021.

    Deane jako si antipatican, prava picajzla, sve ti smeta a sve pojedes! Nisi  neki kuhar....

  • 16.09.2021.

    Ja bih mu za onaj parizer dao dvije ocjene manje, bokte p a r i z e r 😂 druga stvar kada je dodao meso u glavnom jelu luk i mrkva uopće nisu bili prodinstani, kakvo je to kuhanje a tek onaj kruh kuhan u kuhinjskoj krpi ha ha ha pa napravi okruglice i stavi ih u kuhati bog te blagoslovio 🙄😳

  • undžgapar 16.09.2021.

    Drobli Skuter

Komentiraj...
Vidi sve komentare