To je to što me zanima!

Najdugovječnija predstava na svijetu proslavila 43. rođendan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Komedija 'Stilske vježbe', koja je uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istim glumcima, proslavila je 43. rođendan
Vidi originalni članak

Pero Kvrgić (83) i Lela Margitić (69) ne znaju koliko su puta odigrali 'Stilske vježbe'.

- Predstave obično broji inspicijent, a mi ovu predstavu godinama igramo bez njega – objašnjava Kvrgić koji je pripremajući predstavu u zimi 1967. potpisao ugovor na deset izvođenja jer tada nitko nije pomišljao da će 'Stilske vježbe' postati kazališni hit.

Prva Kvrgićeva partnerica bila je Mia Oremović, a nakon dvije sezone zamijenila ju je Lela Margitić.

-Koliko se sjećam Mia je snimala neki film. Lela je tada rodila kćer Jelenu o kojoj je morala brinuti pa sam dolazio k njoj da uvježbamo njezinu ulogu – prisjeća se redatelj Tomislav Radić.

Premijera 'Stilskih vježbi' bila je 19. siječnja 1968. u Teatru &td u Zagrebu, a u srijedu su u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski proslavili 43 godinu izvođenja. Prije tri godine predstava je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstavu na svijetu s istom glumačkom ekipom. Jedino je 'Mišolovka'  Agathe Christie u Londonu dulje na repertoaru, ali se u 59 godina igranja glumačka ekipa nekoliko puta izmijenila.

- Iz godine u godinu za 'Stilske vježbe' je sve veći interes publike. Ovaj mjesec u Lisinskom ćemo je igrati 21. 27. i 29. siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • JunFan 21.01.2011.

    43 godine uffff... Sjajno, čestitke! :D

  • mamita 20.01.2011.

    o ne daj boze predstavi koja u 24 sata zavrsi u rubrici show

  • ugnjetavalo 20.01.2011.

    oboje su izvrsni u toj predstavi, svaka im cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare