To je to što me zanima!

'Najveći showman': Zašto je to spektakl koji se mora gledati?

Možda je P.T. Barnum živio prije više od sto godina, no danas ga vidimo kao praoca naših vremena, preteču današnjih vizionara i poduzetnika koji su revolucionirali društveni život
Vidi originalni članak

Twentieth Century Fox i Blitz film predstavljaju 'Najvećeg showmana', filmski spektakl koji je i prije početka prikazivanja u kinima nominiran za nagradu Zlatni globus® u kategorijama najboljeg filma, glumca i originalne pjesme.

Nadahnut legendom i ambicijama prvog američkog promotora pop kulture, P.T.-ja Barnuma, 'Najveći showman' inspirativna je priča o uzdizanju iz siromaštva smionog poduzetnika koji je uspio dokazati kako je sve što možete zamisliti moguće i ostvariti te da svatko, koliko god nevidljivim se činio, ima nevjerojatnu priču vrijednu svjetskog spektakla.

Michael Gracey prihvatio se prvi put redateljske palice u filmu koji je, u duhu karizmatičnog Barnuma, spoj mašte, zaraznih pop pjesama, glamuroznih plesova i proslave transformativne moći zabave, ljubavi i vjere u sebe. Gracey spaja originalne pjesme Benja Paseka i Justina Paula (nagrađenih nagradom Oscar® za film 'La La Land') s talentiranom glumačkom postavom koju predvode Hugh Jackman i Zac Efron. Zajedno s njima nastupaju i Michelle Williams kao Barnumova žena Charity, Zendaya kao trapezistica Anne Wheeler te Rebecca Ferguson kao švedska superzvijezda Jenny Lind.

Naslovna pjesma 'This Is Me' je već osvojila publiku diljem svijeta i jedna je od najslušanijih na glazbenim servisima i streamovima.

P.T. Barnum možda je živio prije više od sto godina, ali Gracey ga doživljava kao praoca naših vremena, preteču današnjih vizionara i poduzetnika koji su revolucionirali društveni život, kao Stevea Jobsa ili Jay-Z-ja svojeg vremena. Ovaj film je glazbena maštarija, oda snovima, a ne biografski film. Suština priče je Barnumovo uvjerenje da je sivilo svakodnevnog života nešto što se može pobijediti ulaskom u svijet čudesnog i zanimljivog. Štoviše, Gracey se nadao da će uspjeti prenijeti taj osjećaj osobnog nadahnuća ili prihvaćanja kad se život čini većim nego što si to očekivao.

- Kad je publika dolazila pogledati spektakl koji je postavio P.T. Barnum, u potpunosti bi zaboravili na svakodnevicu i našli se u neobičnom novom svijetu, a to isto smo pokušali postići i s ovim filmom - izjavio je Gracey.

Najveći showman također se dotiče jedne ideje koja je posljedica tih vremena - da se obitelji stvaraju kad se ljudima dozvoli da bez straha izraze tko su uistinu.

- Jedna od glavnih ideja u filmu je to da su tvoje stvarno bogatstvo u životu oni ljudi kojima se okružuješ i koji te vole. Barnum je okupio ljude koje bi svijet inače ignorirao. Tako je stvorio obitelj koja će uvijek pružiti svoju podršku i čuvati svoje članove. Tijekom filma, Barnum umalo da nije izgubio i svoju pravu obitelj i obitelj iz cirkusa, ali zatim ga vidimo kako otkrije da je najvažnija stvar koju može učiniti ponovno ih okupiti - rekao je Gracey.

Najveći showman se pretpremijerno počinje prikazivati u našim kinima od ovog četvrtka, 21. prosinca, a ulaznice za spektakl 'Najveći showman' mogu se kupiti na blagajnama kina ili online.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • champion_1 20.12.2017.

    sponzorirani članak na film koji će podbaciti na kino blagajnama. vidi se iz aviona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare