To je to što me zanima!

Nakon 'Jezikove juhe' svi žele doći jesti u naš restoran...

Stephan Macchi bio je u baranjskom restoranu Piroš Čizmi, a domaćica Melita Trošelj zadovoljna je promjenama. Promet im je dvostruko porastao
Vidi originalni članak

Nakon što je kuhar oštrog jezika Stephan Macchi posjetio baranjski restoran Piroš Čizma u mađarskom zaseoku Suzi, njima se promet u restoranu dvostruko povećao. Osim stalnih gostiju, dobili su i nove, iz cijele Hrvatske, čime je poslovođa i domaćica Melita Trošelj, koju je Stephan tijekom emisije nazvao kobricom, veoma zadovoljna. - Žalio se da nam je fiš preljut i preslan, da je prežgana juha katastrofa, da su piletina i teletina kao džon, a da za desert nema ništa osim palačinki. Za fiš smo mu objasnili da je to mađarsko jelo i ono mora biti žestoko. Prežganu juhu sam odmah izbacila iz menija jer to je juha za zimu, za radnike, a deserte smo obogatili domaćim kolačima, pitama i štrudlama. Bili smo svjesni da meni u restoranu moramo mijenjati i dolazak 'Jezikove juhe' to je ubrzao. Prihvatili smo Stephanove savjete za pripremu piletine i teletine - kaže Melita dodajući kako njihov susret sa Stephanom, u danima kada se emisija snimala, jeste bilo neugodno, ali je definitivno unijelo promjene. Naime, kuharice su se rasplakale kada im je Stephan rekao da nemaju pojma o kuhanju, a konobarica Timea mu je opsovala na mađarskom.

Nude mu osam dana besplatnog boravka u pansionu

- U Baranji ima puno nezaposlenih pa smo željeli uposliti domaće ljude. Tu su uglavnom svi Mađari, a oni su strastveni i nemaju dlake na jeziku. Oni se međusobno i posvađaju ali sve se to brzo riješi. U restoranu uglavnom svi pričaju mađarski a obzirom da ga ja ne razumijem uvela sam pravilo da, tko god želi pričati mađarski predamnom, mora u kasicu-prasicu ubaciti deset kuna. Zato jer znam da me i ogovaraju na mađarskom - kaže Melita smijući se i dodajući da ju je možda zato Stephan nazvao kobricom. U Piroš Čizmi sada radi dvoje novih mladih kuhara koji bi trebali unijeti novitete, sada peku svoj vlastiti kruh, prave neka starinska zaboravljena jela i uveli su specijalitete kuće po odabiru gostiju. Sada jedva čekaju da se Stephan vrati i nude mu osam dana besplatnog boravka u njihovom pansionu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare