To je to što me zanima!

Nakon Ukrajinaca Bregovićeve koncerte otkazali su i Poljaci

Bregović je neprihvatljiv jer je nastupio na Krimu, koji su Rusi referendumom oteli Ukrajini, kazali su Poljaci. Zamjerili su mu i izjavu nakon krimskog nastupa
Vidi originalni članak

Srpski glazbenik Goran Bregović (65) ove je godine trebao biti ambasador poljskog festivala Life. Organizatori su mu oduzeli titulu i oštro ga osudili zbog koncerta na Krimu 26. ožujka. Festival se pet godina organizira u poljskom gradiću Oswiecimu, u kojemu su nacisti sagradili logor smrti Auschwitz-Birkenau.

- Geslo festivala je jasno izraziti protivljenje ratu i svim oblicima agresije, rasizmu, antisemitizmu i kršenju ljudskih prava. Bregović je neprihvatljiv jer je nastupio na Krimu, koji su Rusi referendumom oteli Ukrajini - kažu organizatori. Glazbeniku su zamjerili i izjavu nakon krimskog nastupa.

- Na Balkanu uvijek osjećamo veličanstvenost koja dolazi iz Rusije. Čini mi se da je Zapad oduvijek osjećao neku paranoju zbog toga. Nadam se da će to proći - izjavio je Bregović tad za ruske medije. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • BranislavBerbakov 13.04.2015.

    kada amerika nekog napadne nikom ništa . pa u čemu je frka ?

  • Pavlov 11.04.2015.

    U tvom vlastitom biću skovan je lanac kojim te je tiranin vezao. Brega ti si pjevac ne znaci da si pametan.

  • antenezare 11.04.2015.

    Bregovic nije nikakav srpski glazbenik.Tata mu te Hrvat iz okolice Krizevaca,a Goran je rodjen i odrastao u Sarajevu.Voljeli ga ili ne,covjek veze nema sa politikom.Svi su zaboravili da je pisao pjesmu za nastup Hrvatske na eurosongu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare