To je to što me zanima!

Nakon Zrinjevca operne arije otpjevat će se u parku Ribnjak

Nastupit će Lana Kos (sopran), Ljubomir Puškarić (bariton) i Nino Cossetto (klavir). Upravo je taj trojac i “probio” ove koncerte nastupom na Zrinjevcu početkom svibnja...
Vidi originalni članak

Nakon iznimno uspješnog prvog ciklusa “HNK u vašem kvartu”, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u iduća dva tjedna nastavlja s koncertima po zagrebačkim kvartovima.

Danas je od 20 sati koncert u zagrebačkom parku Ribnjak, uz nastup Lane Kos (sopran), Ljubomira Puškarića (bariton) i Nine Cossetto (klavir). Upravo je taj trojac i “probio” ove koncerte nastupom na Zrinjevcu početkom svibnja.

- Na Zrinjevcu je bilo zaista neobično jer se okupilo više ljudi nego što smo očekivali. S jedne strane bilo mi je drago jer je publika bila oduševljena, a s druge strane sam bio zabrinut hoće li se svi držati uputa. Koliko sam vidio, na kraju nije bilo većih problema - rekao je Puškarić.

Građani će tako sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera, “Don Giovanni”, “Seviljski brijač” ili “Trubadur”, u izvedbi operne solistice Lane Kos i opernog prvaka Ljubomira Puškarića. Naravno, tu su i oni slučajni prolaznici, a iz zagrebačkog HNK sve mole da se pridržavaju socijalne distance.

- U svakom slučaju razveselili smo publiku koja nas inače posjećuje, ali i one koji nisu tako često u kazalištu. Na Ribnjaku ćemo izvesti malo drugačiji repertoar, a slijede i brojni nastupi kroz lipanj - objasnio je Puškarić.

Zbog velikog broja zahtjeva građana koji su s oduševljenjem podržali projekt, “HNK u vašem kvartu” nastavlja s turnejom te će nastupati u Zapruđu, Trešnjevci i parku Maksimir.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare