To je to što me zanima!

Naomi Campbell optužila je modnu industriju za rasizam

Djevojke se ne izabiru na temelju talenta i ljepote, nego zbog boje kože, tvrdi supermodel Naomi. Pokrenula je udrugu kojom želi upozoriti na problem rasizma
Vidi originalni članak

Modne revije nose isključivo bjelkinje. Djevojke se ne izabiru na temelju talenta i ljepote, nego zbog boje kože, tvrdi supermodel Naomi Campbell (43). 

Ovo nije prvi put da je manekenka iskoristila London Fashion Week kako bi upozorila na rasnu diskriminaciju. Naomi kaže da je u Londonu jedva vidjela nekoliko tamnoputih modela. S kolegicom Iman (57) zato je pokrenula udrugu kojom želi upozoriti na probleme rasizma. 

'Modna industrija još je leglo rasizma, odbijaju tamnopute'

Idi na 24sata

Komentari 71

  • anchy_025 20.10.2013.

    zanimljivo kako se uvik crnci žale na rasizam! koliko god bijelac može bit rasist toliko može i crnac ili azijat, tu nema priče.. očito sami sebe degradiraju, kad in nešto ne odgovara "to je zbog boje kože"??!?!? vidi vraga, onda su svih 300000 nezaposlenih u RH crnci.. :P Bože te sačuvaj.

  • platformica 19.09.2013.

    Kakav rasizam:)Zbilja je bezobrazana!Zgrnula je silne novce kao model,i sad odjednom je diskriminiraju..Meni se čini da je tu nešto drugo u pitanju(možda godine),jer činjenica je da ni ona nije više dvadesetogodišnjakinja!

  • Hellagood 19.09.2013.

    Pa..kako bilo, vjerujem da dobivaju manje poslova. Ali mislim da tome razlog nije neki zločesti rasizam nego da je, eto, ideal ljepote bjelkinja. I ne mislim samo po boji kože nego takva kosa - pa si crnikinje spaljuju kosu da je izravnaju i blajhaju je, i crnci međusobno, pokazalo se, preferiraju svijetle tipove, a la mulata. Izbijeljuju kožu i Azijatkinje i što više podsjećaju na bjelkinje to su ljepše, najčešća plastična operacija je da ti naprave nabor na kapku...i tak. Ne da kažem da je to ok, ali tako je i i same to druge rase podržavaju. A onda nek se ne čude kad u industriji ljepote to bolje prolazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare