To je to što me zanima!

Naomi Campbell svjedočila u Haagu: Dijamanti su dar

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Manekenka je na sudu za ratne zločine otkrila da je od bivšeg liberijskog predsjednika Charlesa Taylora prije 13 godina dobila krvavi dijamant...
Vidi originalni članak

Naomi Campbell (40) u četvrtak se pojavila pred Specijalnim sudom u Haagu.  Svjedočila je na suđenju bivšem liberijskom predsjedniku Charlesu Tayloru (62) za ratne zločine u Sierra Leoneu. Njega se tereti zbog ubojstava, silovanja i uvođenja ropstva. Manekenka, koja je godinu dana ignorirala pozive tužitelja, svjedočila je o tome je li joj bivši predsjednik 1997. godine putem posrednika darovao krvavi dijamant.
- Dok sam spavala netko mi je pokucao na vrata od sobe. Otvorila sam vrata i vidjela dvojicu muškaraca. Dali su mi svežanj i rekli: 'Dar za tebe'. Sljedeće jutro sam otvorila poklon i vidjela nekoliko veoma malih, nebrušenih dijamanata - ispričala je u svom svjedočenju. Dodala je kako je to jutro svom bivšem agentu i glumici Miji Farrow rekla što se dogodilo. Oni su zaključili da je to poklon od predsjednika Charlesa. Ipak, kako je izjavila, dijamante nije zadržala nego ih je preko prijatelja prodala na aukciji i novac dala u dobrotvorne svrhe.
Tužiteljstvo tvrdi da je Taylor naoružavao pobunjenike u Sierra Leoneu, u kojem je tijekom građanskog rata poginulo 250.000 ljudi, a oni su sakatili civile u zamjenu za drago kamenje kojima su bila financirana krvoprolića u Liberiji, Angoli i Kongu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • frances3 05.08.2010.

    dobar van je video!!!odlican!!!LOL!

  • dew 05.08.2010.

    strašna vijest,a ljudi moramo se i nekakvim glupostima nasmijat!!!!

  • ivan2005 05.08.2010.

    zar to nije prokleto biće..pored svih tih para koje je zaradila...Flavio Briatore ju je prašije samo jer je pun para...nevjerovatno

Komentiraj...
Vidi sve komentare