To je to što me zanima!

Neshvaćena Josipa Lisac: Čak me ni Josip Broz nije razumio

Zbog preslobodnih pjesama i neobična imidža oduvijek su ju pratili podrugljivi pogledi. Nikad ju nije zanimalo što drugi misle o njoj jer voli biti originalna i svoja
Vidi originalni članak

Pjevala sam mu u Karađorđevu i Kumrovcu, ali nemam nijednu fotografiju s Titom. Kad me vidio na pozornici, rekao je: ‘Kaj ona to izvodi?’. Ni on me nije razumio, kaže Josipa Lisac (64).

Lisac o svojoj energiji: Na sceni sam uvijek bila prava atomska bomba

Pjevačica je na multimedijalnom performansu Vlaste Delimar (58) rekla da su je od početka karijere sabotirali jer je bila drukčija. Kad je ‘70-ih godina bila na turneji u bivšem Sovjetskom Savezu, organizatori su joj zabranili pjevati jer su joj pjesme bile preslobodne. Slično se ponovilo na Jugoviziji u Beogradu.

- Imala sam kratku crnu kosu. Satima sam je tapirala i radila šiljke da bi mi redatelj na kraju rekao: ‘Ne možeš takva na pozornicu. Radije se počešljaj’ - prisjetila se Josipa.

Kad su 1987. njezinu 'Kraljicu divljine' proglasili najboljom pjesmom, nagradu ipak nije dobila jer nije bila šlager-pjevačica.

- Sve kolegice su bile iste. Imale su natapiranu kosu, nisu smjele improvizirati u pjevanju, a ja sam nosila plastične perike i oslikane haljine - rekla je glazbenica. 

Nikad ju nije zanimalo što drugi misle o njoj jer voli biti originalna i svoja.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • sylvia 03.06.2014.

    Ma to je samo maska, ona je potpuno nesigurna u sebe i to ispoljava na taj način, pretvarajući se u nekog drugog. Da je nesigurna to se vidi kad ju sretneš, a ona gleda u pod, netko bi pomislio zbog toga što ne želi gledati u druge ili da je umišljena, ali ne - nesigurna je!

  • alladin_1 01.06.2014.

    odlična !! čitao sam neki njen intervju i zaista je vrlo pozitivna osobnost. Volim autentičlne žene koje furaju svoj film. Ove druge ih mogu samo ili kopirati ili mrziti. Govorim sada općenito o originalnim osobnostima.

  • Stingray 01.06.2014.

    Mislim ona ne kuzi da je njeno vrijeme proslo...prilagodi si izgled godinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare