To je to što me zanima!

Filmski svijet u panici: Nestala najpoznatija kineska glumica?

Navodno vlast istražuje ljude u filmskoj industriji koji nisu plaćali porez, a Fan je među njima, no nju nitko nije službeno optužio za zločin niti je tko od dužnosnika potvrdio da je pod istragom...
Vidi originalni članak

Gdje je nestala najpoznatija kineska glumica Fan Bingbing (37) ne zna se više od tri mjeseca, a kako tvrdi New York Times njezini kolege se boje za nju i u panici su. Navodno vlast istražuje ljude u filmskoj industriji koji nisu plaćali porez, a Fan je među njima, no nju nitko nije službeno optužio za zločin niti je tko od dužnosnika potvrdio da je pod istragom. 

Jedna od najplaćenijih glumica na svijetu u svibnju je u Cannesu promovirala novi špijunski film u kojem su joj kolege Jessica Chastain, Marion Cotillard, Penélope Cruz i Lupita Nyong’o. Posljednji put su ju vidjeli početkom lipnja kada je posjetila dječju bolnicu u Tibetu. Fanino bogatstvo se procjenjuje na više od 100 milijuna dolara, a bila je zaštitno lice brojnih poznatih brendova poput Cartiera i Louisa Vuittona.

No otkad je glumica nestala reklame na kojima je ona su maknute diljem Kine, a javnost se pita je li se skrila Bingbing skrila ili je u pritvoru zbog utaje poreza. Novine China Securities Journal, koje su nacionalni medij o sigurnosti, objavile su 6. rujna da je Fan 'pod kontrolom i dobit će zakonsku presudu', no kasnije su obrisale članak. 

Glumica se našla u problemima u svibnju jer je u javnost preko društvenih mreža procurio njezin filmski ugovor. Kako su tvrdi kineski mediji, Fen je imala dva različita ugovora, jedan službeni u kojem je pisalo da je plaćena oko 1,5 milijuna dolara i drugi privatni na 7,5 milijuna dolara. Riječ je o tzv. yin-yang ugovorima praksi koji se koriste kako bi se izbjeglo plaćanje poreza, a manji ugovor prikazuje se državnim službama, dok veći postaje neoporezivi dohodak.

Kineski televizijski voditelj Cui Yongyuan, koji je kriv za 'curenje' ugovora, ispričao se u lipnju glumici, no prekasno jer su vlasti saznale što je učinila. Glumica je ubrzo postala dio velike porezne istrage kojoj je cilj istražiti yin-yang ugovore u filmskoj industriji.

Već je bilo slučajeva da poznati Kinezi nestaju zbog kršenja zakona. Umjetnik Ai Weiwei (61) nestao je 2011. na skoro tri mjeseca. Vlasti su ga pustile kada je potpisao priznanje da je utajio porez. 

VIDI OVO! Ovo su sve Bieberove bivše: Koga je Justin ljubio prije zaručnice.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • marlena 18.09.2018.

    fan je prekrasna. nadam se da je sve ok

  • 18.09.2018.

    Mizda je ba Plitvickim !!!

  • sokodhmelja 18.09.2018.

    Evo, čak I mene hvata panika jer ni ja ne znam gdje je....

Komentiraj...
Vidi sve komentare