To je to što me zanima!

Nikolina Ristović: Dijete, dok ne završi osnovnu školu, nema što tražiti na društvenim mrežama

Isto tako bi bilo dobro na neki način ograničiti taj krug prijatelja, da ga ne šire previše, tj. da se u vrijeme emocionalne nezrelosti druže isključivo s ljudima s kojima se znaju i u realnom svijetu, smatra
Vidi originalni članak

Nikolina Ristović nerijetko komentira aktualne teme, a sada se za Kurir dotaknula društvenih mreža.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da je kontrola, u određenom smislu, majka svih postupaka prema djeci na internetu. Isto tako bi bilo dobro na neki način ograničiti taj krug prijatelja, da ga ne šire previše, tj. da se u vrijeme emocionalne nezrelosti druže isključivo s ljudima s kojima se znaju i u realnom svijetu. Mislim da ta potreba za popularnošću je velika zamka na kojoj su mnogi posrnuli i tanka je ta nit koja dijeli razonodu od propasti - ispričala je.

Kaže da mlađoj kćeri ne dopušta korištenje društvenih mreža.

- Društvene mreže ona još uvijek ne koristi. Ja smatram da dijete, dok ne završi osnovnu školu, nema što tražiti na društvenim mrežama - poručila je.

Nedavno se oglasila o seksualnom zlostavljanju i u opširnoj objavi na Instagramu otkrila da je i sama imala iskustava sa zlostavljačima. 

BILA JE NEMOĆNA Nikolina o zlostavljanju: Nisam ni pomišljala potražiti pomoć...

- Znam što znači biti meta zlostavljača i što čini paralizirajući strah. Nisam niti pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika. Pod teretom ucjene, misleći da se prijetnja neće obistiniti, odabrala sam uzmak. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju. 'Skinuti ste s projekta'. Usputna rečenica upućena u prolazu, bez ikakvog dodatnog objašnjenja. Nije mi niti bilo potrebno. Znala sam - napisala je te dodala:

- Dalje je sve išlo glatko silaznim putem, sve dok nisam promijenila radnu sredinu. I bilo je toga još. I prije i poslije. Imena neću reći, neki nisu više niti živi. A parcijalno ne bi niti imalo smisla. Svoje rane sam zaliječila, bijes i nemoć prestala osjećati. Samo nemojmo da kroz to prolaze naša djeca. Molim vas.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • scipion delmatski 29.01.2021.

    U čemu je ova stručnjak, koje tehnike je izučila....

  • Opet ja! 29.01.2021.

    Evo moralne vertikale, čekamo još Veljaču da i ona udijeli koji pametni savjet o odgoju

  • zagorska puntarica opet 29.01.2021.

    Kaj da ne bi vidla mamu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare