To je to što me zanima!

Kraljić na probi Dore izgledala kao 'žena ptica': To je tvoj stil

Naš početak, ono na čemu stojimo danas i ono što trebamo njegovati u svrhu očuvanja baštine naroda, u ovom slučaju Slavena i cijelog područja Balkana i naravno ljepote Hrvatske, kaže Nina
Vidi originalni članak

Nina Kraljić oduvijek je njegovala poseban stil, a u petak navečer pojavila se na generalnoj probi uoči Dore u upečatljivoj haljini.

POGLEDAJTE VIDEO: Nina u '24 pitanja'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedna od favoritkinja ovogodišnjeg izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, barem što se tiče kladionica na kojima već danima drži prvo mjesto, predstavit će nam se u subotu s pjesmom 'Rijeka'. Često se pored naziva pjesme spomene i 'Alkonost of Balkan', a to predstavlja njezin novi projekt.

Plava haljina sa zlatnim u kojoj se prošetala crvenim tepihom ispred opatijske dvorane Marino Cvetković očito je inspirirana projektom. 

- Ona ima svoje viđenje stvari i toga se drži. Tako treba - pisali su pratitelji na društvenim mrežama. 

Projekt 'Alkonost of Balkan' opisuje stilsko glazbeno usmjerenje, pojasnila nam je Nina nedavno. 

- Alkonost je mitološka žena ptica slavenskih korijena (originalno iz Rusije) koja svojim glasom utječe na ljude (uspavljuje ih ili hipnotizira). Ptica je česti arhetip velikih pjevača i zaštitnica drevnih pjesama i nota, prenositelj zvuka i starog korijena glazbe i plemena; onog zaboravljenog ili izguranog sa strane, ali korijen koji je dio svake glazbe i svakog stila danas, korijen koji je zaboravljen jer je bio isključivo dio usmene predaje. Naš početak, ono na čemu stojimo danas i ono što trebamo njegovati u svrhu očuvanja baštine naroda, u ovom slučaju Slavena i cijelog područja Balkana i naravno ljepote Hrvatske. Ono što se radi u ovom projektu je isključivo etno cijelog Balkana sa obradama i autorskim materijalima napravljeni na potpuno nov, nikad do sad rađen način (kombinacija višeglasnog etna kao nekadašnje hrvatske Ljelje sa utjecajem filmske glazbe; prihvatljivo i slušljivo za sve generacije jer zvukovno spaja staro folklorno sa novim, zadržavajući arhaičnu esenciju, ali sa novim prizvukom pogodnim za 21. st.) - rekla je. 

Prijavi se na Videostar, postani TikTok zvijezda i osvoji nagrade vrijedne 130.000 kuna! 

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • VLADEK72 13.02.2021.

    Grozno

  • Megi blue 13.02.2021.

    Mogu razumjeti da ganja neki svoj stil, ali nažalost kod ovakvog stilskog pretjerivanja, nitko ne zapazi pjesmu kao takvu, a cura definitivno ima glas. Puno je takvih koji loš glas prekrivaju ludim kreacijama, ali to njoj ne treba.. just my opinion. :)

  • Po 13.02.2021.

    Jadni li su ovi komentari zaostali u 90-tima

Komentiraj...
Vidi sve komentare