To je to što me zanima!

Nova kontroverza: Lighthouse plagijat ili samo slična pjesma?

Mnogi se u Švedskoj sve glasnije bune, tvrdeći da je pjesma ‘Lighthouse’, Nine Kraljić, blago rečeno, vrlo slična hitu njihove pjevačice Zare Larsson, ‘Uncover’ neki govore o plagijatu
Vidi originalni članak

Dok se buka oko načina na koji je izabrana pjesma koja će predstavljati Hrvatsku na natjecanju za Pjesmu Eurovizije, malo stišala, javljaju se nove kontroverze. Naime, mnogi se u Švedskoj sve glasnije bune, tvrdeći da je pjesma ‘Lighthouse’, Nine Kraljić, blago rečeno, vrlo slična hitu njihove pjevačice Zare Larsson, ‘Uncover’.

Neki švedski mediji, posebno portal, govore o plagijatu, pa ćemo mi vama, dragi čitatelji, prepustiti da poslušate jednu, pa drugu pjesmu i sami zaključite. Konačnu će odluku donijeti stručnjaci, pa teoretski postoji mogućnost da ju takvom, dakle plagijatom, doživi i biračko tijelo Eurosonga.

Sve je ovo samo nastavak prijepora koji su krenuli jer su hrvatski skladatelji kritizirali činjenicu da su autori pjesme stranci, a da domaći autori nisu niti imali šansu prijaviti raove za Eurosong. Podsjetimo, Nina bi pjesmu ‘Lighthouse’ trebala izvesti u prvoj poluzavršnici, 10. svibnja.  

 

Idi na 24sata

Komentari 72

  • felipe 31.03.2016.

    Pobjednica Voice-a...gdje je ta karijera, koju pjesmu ima do sad???...brda i doline...ahahahahhahaah

  • 30.03.2016.

    pjesme su slicne al su i razlicite kao kod Adel i onog turskog glazbenika...

  • Osoba A 30.03.2016.

    Zašto zvuče slično? Evo zašto: https://www.youtube.com/watch?v=OO1FkrAG3gg

Komentiraj...
Vidi sve komentare