To je to što me zanima!

Obišla svijet: Hrvatski dizajner kreirao je haljinu Belle Hadid

Sylvio Kovacic je živio u Hrvatskoj dok prije 18 godina nije otišao na praznike u New York. Nije poznavao niti engleski jezik, ali nešto ga je vuklo da ostane pa je upisao školu mode
Vidi originalni članak

Fotografije manekenke Belle Hadid (22) u izdanju za noć vještica prenijele su gotovo svi svjetski modni magazini.

Međutim, rijetko je tko prenio i informaciju kako je kostim popularnoj manekenki izradio Hrvat. 

ZAUSTAVILA PROMET Prošetala u vrućim hlačicama i bez grudnjaka: Bella provocira

Sylvio Kovacic hrvatski je dizajner sa sjedištem u New Yorku, a za Bellu Hadid želio je napraviti nešto unikatno i, kako kaže, 'couture'.

Manekenka je vjerovala da ima odličnu ideju, a Kovacic je na crvenoj haljini radio danima.

Presretan sam što se Belli svidjela haljina. Ona je jako dobro odgojena djevojka, a svoj posao jako profesionalno obavlja - kaže hrvatski dizajner.

OTVORILA HLADNJAK Manekenka Hadid otkrila je što jede prije revije da se ne deblja

Haljinu su šivali danima, a Sylvio priča da nije odustajao dok nije postigao perfekciju, no ne bilo kakvu, već 'savršenstvo u temi noći vještica'.

Iako rođen u Frankfurtu, Sylvio je živio u Hrvatskoj dok prije 18 godina nije otišao na praznike u New York, gdje je na kraju ostao živjeti.

Unatoč tome što su mu nedostajali obitelj, prijatelji te hrvatski način života, nešto ga je natjeralo da ostane u Americi iako nije znao niti jezik. Odlučio se posvetiti modnoj karijeri te je upisao školu dizajna.

- U 8:30 sati sjedio sam u razredu, ali nije bilo profesora. Nakon 30 minuta stariji gospodin koji je sjedio s nama ustao je, otišao na ploču i napisao svoje ime - Charles Irvin. Rekao nam je ' Ja sam Charles Irvin, vaš instruktor mode i nikada me nećete vidjeti kako sjedim na poziciji učitelja. Koliko god ćete vi naučiti od mene, toliko ću i ja naučiti od vas' - prisjetio se Sylvio prvog predavanja.

MANEKENKA BELLA HADID 'Nedotjerana' je uskočila u bus pun maturanata: Oduševila ih

Ubrzo nakon škole odlučio je otvoriti vlastitu kompaniju.

Vjerujte mi, radim 20 sati dnevno, 7 dana u tjednu i još uvijek borim i ne odustajem - priznaje dizajner i kaže kako mu nije uvijek lako raditi sa slavnim klijentima.

Ipak, uza sve naglašava da nikad neće zaboraviti hrvatske korijene.

- Posjećujem Hrvatsku, ali ne onoliko često koliko bih htio. Obećao sam i sebi i majci da ću dolaziti ​​češće kako bih uživao ​​u ljepotama Hrvatske  - zaključuje Kovacic.

VIDI OVO! Trudna Meghan opet oduševljava svojim stilom: Ovo je njezinih 10 najtrendi trenutaka.

Idi na 24sata

Komentari 1

Komentiraj...
Vidi sve komentare