To je to što me zanima!

Obitelj Tomislava Ivčića slaže se s akcijom 'Svi za Kalelargu'

Cijela obitelj Ivčić podržava građansku inicijativu "Svi Za Kalelargu" čiji je krajnji cilj preimenovanje Široke ulice u Kalelargu. Moj otac bio bi ponosan, kazao je Ivan Ivčić
Vidi originalni članak

Cijela obitelj Ivčić podržava građansku inicijativu "Svi Za Kalelargu" čiji je konačni cilj preimenovanje Široke ulice u Kalelargu. Moj otac bio bi ponosan, kazao je Ivan Ivčić, sin zadarskog tragično poginulog pjevača Tomislava Ivčića inicijatoru tog pokreta Hrvoju Bajlu. Upravo je Kalelarga naziv najpopularnije Ivčićeve pjesme, posvećene najpoznatijoj zadarskoj ulici. 

- Snimljena je obrada "Kalelarge", a snimili su je zadarski glazbenici i prijatelji prerano preminulog Tomislava. Pjesma je snimljena, a njezina finalna verzija je kompletirana. Naime, u planu Građanske Inicijative Svi Za Kalelargu je da se ovih dana snimi i video spot u suradnji s REC Production studiom, te će pjesma, zajedno sa spotom, biti objavljena i dostupna svim zainteresiranima – kazao je Bajlo. 

Iako je bilo drugačijih mišljenja, od onih da prvo treba pitati stanare te ulice imaju li novaca za promjenu dokumenata pa do nacionalnopovijesnih razmišljanja o nazivlju ulica u Hrvatskoj, inicijativa je do sad prikupila 10823 potpisa ljudi koji žele napraviti "đir po Kalelargi", a ne po Širokoj ulici. Predali su ih u Grad Zadar te će se na sljedećoj sjednici gradskog vijeća odlučivati o tom prijedlogu građana.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sindica2 21.06.2014.

    Odlična ideja,još da tako i bude!

  • bbbdado 21.06.2014.

    Iako nisam iz Zadra , podržavam prijedlog

  • Mustafa Aga 21.06.2014.

    Interesantno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare