To je to što me zanima!

Oproštaj od Belmonda: Zauvijek ćeš živjeti na filmskim platnima

Nikad se nije prestao razvijati, stvarati i osvajati sve nove generacije. Zbogom Bebel, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron
Vidi originalni članak

Francuska se u četvrtak oprostila od Jean-Paul Belmonda uz obećanje da će karizmatični glumac i legenda francuskog filmskog Novog vala, koji je umro u ponedjeljak u 88. godini, zauvijek živjeti na filmskim platnima. 

Belmondov lijes prekriven francuskom trobojnicom, donesen je na svečani obred u dvorište pariškog vojnog muzeja Les Invalides, gdje počiva i Napoleon. 

Francuzi su ga od milja zvali Bébel, a bio je jedan od najpopularnijih francuskih glumaca. Proslavio se ulogom gangstera u novovalnom filmu Jean-Luc Godarda "Do posljednjeg daha" 1959. godine. 

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je u govoru istaknuo da je 'on bio prijatelj o kojem su svi sanjali'.

- Nikad se nije prestao razvijati, stvarati i osvajati sve nove generacije. Zbogom Bebel - dodao je Macron. 

- Gdje god da je, siguran sam da se smiješi, kao uvijek - rekao je glumčev unuk, također glumac, Victor Belmondo. 

Svečanom pogrebu nazočili su Belmondova obitelj, ministri i poznate osobe iz svijeta filma, među kojima Oscarovac Jean Dujardin.

Belmondova privlačnost, mješavina osjetljivosti, topline i lakoće stvorila je novi romantizam, zahvaljujući kojem je dobivao uloge u filmovima redatelja francuskog Novog vala Francoisa Truffauta, Alaina Resnaisa i Louisa Mallea.

Belmondo je 1960-ih izabrao mainstream filmove i postao jedan od francuskih vodećih glumaca komedija i akcijskih filmova.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • milicioner 09.09.2021.

    redakcijo, zašto mi brišete komentar u kojem molim da se ispod fotografije napiše TKO JE na fotografiji? Zašto mi to brišete???

  • žgvacet 09.09.2021.

    Živit će i u stripu! Giroud je poručnika Blueberryja nacrtao prema Belmondu. RIP

  • crazy mind 09.09.2021.

    R.I.P legendo

Komentiraj...
Vidi sve komentare