To je to što me zanima!

Organizatori: Ukrajina ne može biti domaćin Eurovizije jer nije 'sigurna' zbog ratnih okolnosti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pravila Pjesme Eurovizije, oko kojih se sve medijske kuće slažu, jasno kažu da se događaj smije preseliti u slučaju više sile, kao što je trenutni rat, rekli su iz EBU
Vidi originalni članak

Ukrajinski predstavnici Kalush Orchestra pobijedili su na Euroviziji u Torinu u Italiji ove godine, a prema tradiciji zemlja koja pobijedi postaje domaćinom natjecanja sljedeće godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ipak, Europska unija za radioteleviziju (EBU) objavila je da je nakon 'cjelovite procjene i provjere provedivosti' zaključila da Ukrajina ne može biti domaćin, jer Ukrajinska medijska kuća UA:PBC ne može jamčiti sigurnost i izvedbu.

EBU je u četvrtak rekao da 'u potpunosti razumije razočaranost', no da su se pri odluci vodili odgovornošću za sigurnost svih koji rade i sudjeluju u događaju 'kojega planiranje mora odmah početi u zemlji u kojoj se održava', piše u izvješću. 

- Najmanje 10 tisuća ljudi radi na Eurosongu - što uključuje osoblje i novinare - rekli su.

- Očekuje se i dolazak 30 tisuća pratitelja. Njihova dobrobit naša je glavna briga - nadodali su.

- Pravila Pjesme Eurovizije, oko kojih se sve medijske kuće slažu, jasno kažu da se događaj smije preseliti u slučaju više sile, kao što je trenutni rat - rekli su.

OVOGODIŠNJI POBJEDNICI Ukrajinci žele biti domaćini Eurosonga: 'Ne slažemo se s odlukom. Tražimo pregovore'

- Također smo uzeli u obzir komentar glavnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga koji je kazao da bi rat u Ukrajini 'mogao trajati godinama - kaže EBU.

Zaključili su da je odluka o preseljenju događaja u drugu državu donesena te da traju rasprave o pogodnoj lokaciji za sljedeće natjecanje.  

POGLEDAJTE VIDEO: PUNAC U SVAĐI SA ZETOM U ’TKO MI BOLJE KUHA’

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Jabuka44 24.06.2022.

    Koliko su uporni da se organizira eurosong onda im treba udovoljiti ali da se odrzi u Mariupolju pod verim nebom

  • gulpi 24.06.2022.

    Oni su pobijedili na euroviziji isto kao i ono, ona, onaj, iz Iraela kao promičba za nešto.

  • camargue 24.06.2022.

    Zar se to smije javno reći? Zar ne bi bilo lijepo malo se žrtvovati pa dolaskom pokazati Rusiji kako smo svi jedinstveni u podršci Ukrajini? Ako i padne koja raketa, nema veze, još bolje, xvi ćemo biti heroji......Ali puca se, guza se stegne, pa je bolje biti internet ratnik nego doći tamo i vlastitim primjerom pokazati kako se to radi, kad su već xvima puna usta od uvlačenja Zelenskom.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare