To je to što me zanima!

Oskarovac Branko Lustig dobio je posao u Zagrebu

Branko Lustig (75) predavat će produkciju na zagrebačkoj Akademiji. Omiljeni je producent poznatih redatelja R. Scotta i S. Spielberga
Vidi originalni članak

Producent Branko Lustig za stalno dolazi u Hrvatsku, negdje u svibnju. Sedamdesetpetogodišnjem producentu dosadilo je raditi u Hollywoodu. Prihvatio je posao profesora na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti, kaže producent “Armina” i Lustigov prijatelj Damir Terešak. Lustig je s američkim redateljem Ridleyjem Scottom snimio šest filmova. Scott je u Hollywoodu na glasu kao osoba s kojom je teško raditi. Dok su radili na “Američkom gangsteru”, Branko i Ridley su se posvađali. Lustig se naljutio jer se Ridley potpisao kao redatelj i producent. Branku je pripala titula izvršnog producenta, što, smatra, bitno umanjuje njegovo značenje.
- Razočarao me Lustig. Bilo bi mu bolje da šuti. Više nećemo raditi zajedno - kaže R. Scott (70). Prije pet godina Ridley i Branko snimili su “Gladijator”. Lustig je kao producent za taj film dobio drugog Oscara. Za “Schindlerovu listu” 1994. godine osvojio je prvog Oscara. Nakon petnaest godina rada u Hollywoodu Branko je odlučio vratiti se kući sa suprugom Mirjanom. Kći Sara upisala je poslijediplomski studij prava u Americi, pa se još neće vratiti u Zagreb.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare