To je to što me zanima!

Otišao sam iz Hrvatske i svirao s najvećim svjetskim facama

Nakon godina turneja i snimanja Nikola je poželio proširiti svoje znanje kako bi postao još kvalitetniji glazbenik, a Amerika mu se učinila kao pravo mjesto za to
Vidi originalni članak

Bubnjar Nikola Bashota profesionalno se bavi glazbom 20 godina. Odrastao je u Zagrebu, gdje je s prijateljima osnovao bend Živa Legenda koji je s vremenom postao prava klupska atrakcija i prateći bend brojnim domaćim glazbenicima. Bend je izdao nekoliko uspješnih albuma, a dugi niz godina surađivali su s Tonyjem Cetinskim kao njegov prateći bend s kojim su snimili nekoliko uspješnih i Porinom nagrađivanih albuma.

Lijep životni period

Kao studijski i live izvođač Bashota je surađivao s brojnim estradnim imenima kao što su Dino Dvornik, Toše Proeski, Massimo, Songkillers, Nina Badrić, Željko Bebek, a pozornicu je dijelio i sa svjetskim mega zvijezdama kao što su Shakira i Beyonce. Ipak, period u Živoj legendi i suradnju s Tonyjem smatra jednim od najljepših perioda u životu.

- Imali smo sjajnu kemiju, puno smijeha i kreativnih momenata, koncerata u najvećim dvoranama diljem Hrvatske i regije. Zahvalan sam Tonyju i mojim prijateljima iz benda na jednom predivnom i bogatom iskustvu koje se pamti cijeli život - rekao je.

Nakon godina turneja i snimanja poželio je proširiti svoje znanje kako bi postao još kvalitetniji glazbenik, a daleka Amerika činila mu se kao pravo mjesto za to.

-  Odlučio sam 2011. otići na ljetnu školu Berklee College of Music u Bostonu. Iskustvo i znanje koje sam tamo dobio je bilo neprocjenjivo i upravo je to bio okidač i poticaj da donesem odluku i odem studirati glazbu - kaže Bashota.

Usavršavanje u Americi

Prijavio se na Los Angeles College of Music gdje je dobio stipendiju i ostvario svoje snove. Tamo je kroz dvije godine imao priliku učiti i svirati s najboljim glazbenicima od kojih ponosno izdvaja Ralpha Humphreya i Joea Porcara koji su u svojim karijerama surađivali sa zvijezdama kao što su Madonna, Toto i Frank Zappa.

- Samo studiranje je bio pravi drill, doslovno se radilo, učilo i vježbalo od jutra do mraka 7 dana u tjednu, Završio sam sa odličnim uspjehom i nakon toga se posvetio sviranju i stvaranju kontakata - otkriva Nikola i dodaje da je Los Angeles san za svakog glazbenika.

Tamo je imao priliku upoznati svoje idole kao što su Chad Smith iz Red Hot Chilli Peppersa, Steven Adler i Matt Sorum iz Guns and Rosesa, Robbie Krieger gitarist grupe The Doors, Robert Trujillo basist Metallice i mnoge druge.

Mnoštvo prilika u 'gradu anđela

- U početku ti bude sve to čudno, pogotovo kad moraš pred nekima od njih svirati, ali s vremenom se navikneš jer je L.A.  jednostavno takav, grad anđela - kaže.

- Imao sam priliku nastupiti s bendom i izvesti svoje autorske pjesme. U žiriju su bili vrhunski glazbenici - prepričava Nikola jedno od svojih losanđeleških iskustava. Tamo je surađivao s talentiranim glazbenicima kao što su Yogi Lonich, James Delisco i Zach Jones. 

U međuvremenu se vratio u domovinu  i priprema nove projekte.

- Planova je mnogo i samo je potrebno i dalje vjerovati u sebe i uživati u svakom momentu muziciranja - zaključuje Bashota.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • carofoster 28.01.2017.

    bježi čim dalje, pametan muškarac

  • Mthesecond 28.01.2017.

    Vidim da je svirao s Cetinskim i neloš je bubnjar....A band koji je osnovao je predobar,te legende...Ovo treba poslušati :)) Predobri su https://www.youtube.com/watch?v=utceneSw0vw

  • 2 x general 28.01.2017.

    svaka čast! čestitam, samo naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare