To je to što me zanima!

Otvorenje Ljetne pozornice u Opatiji uz Vlatka Stefanovskog

Makedonski gitarist Vlatko Stefanovski i svestrani slovenski saksofonist, Vasko Atanasovski dva su jedinstvena glazbenika, a u Opatiji će nastupiti 6. lipnja
Vidi originalni članak

Dok nas u Rijeci čeka klasična porcija zabave, subota 06. lipnja u Opatiji rezervirana je za službeno otvorenje Ljeta na Ljetnoj pozornici uz spektakl Vatra i Led Vlatka Stefanovskog, Vaska Atanasovskog i orkestra Slovenske filharmonije o čemu više informacija niže u tekstu ili na službenoj stranici www.festivalopatija.hr.

Legendarni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski i svestrani slovenski saksofonist, flautist i kompozitor Vasko Atanasovski dva su izvanredna, jedinstvena glazbenika, beskompromisna u svom glazbenom izričaju koji svoju inspiraciju crpe iz istog bogatog vrela balkanskih ritmova i melodija. 

Njihova suradnja s Komornim gudačkim orkestrom Slovenske filharmonije rezultirala je projektom VATRA I LED koji će nam ovi vrsni glazbenici predstaviti na svečanom otvorenju Ljeta na Ljetnoj, 6. lipnja 2015.

Aranžman skladbi u kojima spaja narodnu melodiju i ritam s klasičnim i jazz strukturama i elementima popularne glazbe potpisuje Vasko Atanasovski. Glazbenim dionicama solističkih instrumenata priključuju se moćne melodijske linije žičanih instrumenata. Ideja iza ove glazbene simfonije kreće se između narodne i klasične glazbe, između strastvenih emocija i nježne lirike, između vatre i leda!

Svakog ponedjeljka od 22h možete slušati, gledati, pjevati, plesati, ali i svirati u sklopu Otvorenih jam sessiona u Tunelu. Ono što uvijek ostaje isto, odlična je atmosfera uz blues, rock, pop, funk..., ponedjeljak, veliki izbor pića snižen za 25% od 21-22h i naravno, kućni bend Cows&Chickens, kojem će biti više nego drago da im se pridružite na bini i zajedno zasvirate ili zapjevate. Sami početak tjedna i prvi radni dan nakon vikenda je odlično vrijeme da se po isteku svih obaveza opustite u Tunelu i posladite odličnom svirkom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare