To je to što me zanima!

Ovo su prve fotografije kralja Charlesa nakon majčine smrti

Prije nekoliko sati kralj je napustio dvorac Balmoral. Na putu prema ukrcaju u avion Charles je u crnom odijelu izgledao shrvano, a prije nego se ukrcao osoblje mu je izrazilo sućut
Vidi originalni članak

Novi kralj Charles III. snimljen je prvi put nakon smrti majke, britanske kraljice Elizabete II. koja je umrla u 97. godini u omiljenom dvorcu Balmoral u Škotskoj. Paparazzi su snimili Charlesa u zračnoj luci Aberdeen. Krenuo je na put za London.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nekoliko sati kralj je napustio dvorac Balmoral u kojem je u četvrtak preminula njegova majka, a sada se vraća u London sa kraljicom suprugom Camillom gdje će se kasnije susreti s premijerkom Liz Trusskoju je kraljica Elizabeta imenovala na tu poziciju u utorak. Bio je to njezin posljednji službeni čin.

Na putu prema ukrcaju u avion Charles je u crnom odijelu izgledao shrvano, a prije nego se ukrcao osoblje mu je izrazilo sućut.

Inače, televizijsko obraćanje novog britanskog kralja Charlesa bit će emitirano u 18 sati po hrvatskom vremenu, a ne u 19 kako je prvotno najavljeno, javljaju strani mediji. 

Charles III., koji je automatski postao kralj Ujedinjenog Kraljevstva i vladar 14 drugih država Commonwealtha, uključujući Australiju, Kanadu i Novi Zeland, rekao je da je smrt bila trenutak velike tuge za njega i njegovu obitelj.

- Duboko žalimo zbog smrti cijenjene vladarice i voljene majke. Znam da će se taj gubitak duboko osjetiti u cijeloj zemlji, kraljevstvu i Commonwealthu i među bezbrojnim ljudima diljem svijeta - priopćio je 73-godišnjak. 

Podsjetimo, kralj Charles bit će službeno proglašen novim britanskim monarhom na sastanku Vijeća za nasljeđivanje trona u palači St James u subotu, priopćila je Buckinghamska palača.

S balkona palače St. James u 12 sati po našem vremenu će se objaviti proglašenje kralja, a potom će to biti učinjeno i na drugim mjestima u kraljevstvu i u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO: PRATITE UŽIVO

Idi na 24sata

Komentari 124

  • LOPINE 09.09.2022.

    Kak bu dečec sad bez mamice...

  • 09.09.2022.

    A jeste dosadni ,sad ćete danima po pet-šest naslova.Kako da čovjek izgleda kad mu je majka umrla

  • mujo iz njemačke 09.09.2022.

    Ma daj nemojte me..pa on je jednom nogom u grobu,toliko toga su mislili jos skupa..bacit se iz aviona sa padobranom,penjat se na najvisi planinski vrh,ubit lava golim rukams na safariju...jojj sta ti je zivot kad prerano odes😓

Komentiraj...
Vidi sve komentare