To je to što me zanima!

Pašta šuta je dobila 'skulpturu', pored nje je i ploča s receptom

'Spomenik' deliciji nalazi se ispred zgrade u kojoj je sniman film, a to će sad biti edukativno-zabavni centar 'Dodir rijeke i mora'
Vidi originalni članak

Aleksa, vrati se doma. Skuvala sam ti pašta šutu. Poznata je to rečenica iz filma 'Kako je počeo rat na mom otoku'. Snimano je to u uvali Minerska, u nekadašnjim vojarnama JNA. Sad je taj prostor pretvoren u Posjetiteljski centar Kanal sv. Ante, a svoje mjesto dobila je i 'skulptura' pašta šute.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na kamenom podestu, boja je malo izblijedila pa se naziru samo, kao i zvijezda, stoji lonac s pašta šutom. Odmah do njega je ploča s objašnjenjem, a tu je i recept za one ambiciozne.

'Spomenik' deliciji nalazi se ispred zgrade u kojoj je sniman film, a to će sad biti edukativno-zabavni centar 'Dodir rijeke i mora'.

VILIM ŠODA Preminuo glumac iz filma Kako je počeo rat na mom otoku...

Film 'Kako je počeo rat na mom otoku' snimljen je 1996. godine u režiji Vinka Brešana. Slavnu rečenicu s početka teksta izrekla je Matija Prskalo. Uvala Minerska nalazi se preko puta Tvrđave sv. Nikole.

Inače, ovo je završetak druge faze projekta, a u Posjetiteljski centar dosad je uloženo oko tri milijuna eura. Svega toga ne bi bilo da nema Europskog fonda za regionalni razvoj, koji je osigurao oko dva milijuna eura nepovratnih sredstava u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • BabaYaga 23.05.2023.

    Što kažu profesori s Akademije likovnih umjetnosti?😅

  • Zgubider 23.05.2023.

    "...Delicija..."___Pa od kad su špageti sa sosom od paradajza posipani parmezanom delicija?!

  • 23.05.2023.

    Skulptura.?.?.? A koliki je budget bio za ovu divnocu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare