To je to što me zanima!

Perpetuum Jazzile – Glazbena senzacija u Lisinskom 17.3.!

Perpetuum Jazzile, poznati kao jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svijetu u sklopu svoje slavljeničke turneje zauzet će svoje mjesto pod reflektorima u Zagrebu
Vidi originalni članak

Perpetuum Jazzile nastupa u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 17.3.2014.. Vokalni ansambl iz Slovenije omiljen je zbog snažnih ritmova, bogatih harmonija, neusporedive kreativnosti i osobite mješavine popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka. Trideset do pedeset solista izvodi većinom a cappella. U nastup uključuju vokalne perkusije; nevjerojatne simulacije mnoštva bubnjeva i elektronskih bitova ljudskim glasovima kao i koreografiju u kojoj grupa rukama dočarava oluju. 

Njihov moćni repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Tota, Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowiea, Georgea Bensona i ostalih glazbenih legendi. Izvedbu Totove pjesme Africa u izvođenju zbora Perpetuum jazzile vidjelo je više od 16 milijuna, a snimke svih pjesmi Perpetuum Jazzile više od 22 milijuna ljudi. Glazba koju izvode spoj je različitih stilova i obuhvaća jazz, bossa novu, swing, ali i funk, gospel i pop obrade poznatih pjesama.

Sve pjesme izvode uglavnom a cappella, a ponekad im se pridruže vrhunski instrumentalisti i drugi vokalisti inspirirani njihovim nastupima.

Što drugi kažu o Perpetuum Jazzile

'Kad sam napisao Afriku nisam ni sanjao da bih mogao čuti tako inovativnu izvedbu. Sve što mogu reći je predivno!!! Istinski sam počašćen da ste ne samo priredili zborsku izvedbu već se i potrudili da bude MAGIČNA! Nisam nikad primio toliko emailova od umjetnika, prijatelja i kolega zbog jedne izvedbe. Znam da bi koautor Jeff Porcaro dijelio moje mišljenje. Znam da moj bend TOTO dijeli. Hvala na predivnom daru' izjavio je  David Paich iz benda TOTO.

Kako uživo zvuče ovi sjajni glazbeni uvjerit će se svi koji dođu na zagrebački koncert. Ulaznice su u prodaji i možete ih kupiti na blagajni Lisinskog ili online na  www.ulaznice.hr.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare