To je to što me zanima!

Pjesma 'Korak po korak' klape Maslina na japanskoj televiziji

Osim emitiranja prekrasnih kadrova Šibenika i Dubrovnika, voditelj Yuki Inoue i njegovi gosti komentatori rekli su da ih pjesma podsjeća na neke njihove
Vidi originalni članak

Pjesma klape Maslina, 'Korak po korak', autora Dalibora Hamara, predstavljena je na japanskoj NHK televiziji u emisiji 'NHK News Academy'.

Naime, pjesma se posebno svidjela producentici emisije koja odlučila svojim gledateljima pobliže predstaviti ljepote i običaje Hrvatske. Osim emitiranja prekrasnih kadrova Šibenika i Dubrovnika, voditelj Yuki Inoue i njegovi gosti komentatori rekli su da ih pjesma podsjeća na neke njihove, pa čak i predložili da se prevede na japanski. Predstavljanje pjesme u Japanu dogodilo se na prijedlog direktora Hrvatske turističke zajednice u toj zemlji, Eduarda Tripkovića Katayame.

Nije ovo prvi puta da se Japancima svidjela dalmatinska pisma. Nedavno je japanska pjevačica i glumica Izumi Yamaguchi, koja je prepjevala Runjićevu pjesmu 'Četiri stađuna', bila u Splitu kako bi se sastala s Meri Cetinić koja je pjesmu i proslavila.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.08.2015.

    Svaka klapa koja ima više od 4 vokala više nije klapa. Klapu treba sačinjavati bas, bariton i dva tenora, bez gitara i tamburica, silne mašinerije i produkcije....to više nije autohtono dalmatinsko klapsko pjevanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare