To je to što me zanima!

Počela je 'drive in kultura', a kino na Velesajmu okupilo ljude

Ovog vikenda parkiralište Velesajma je bilo krcato ljudima koji su iz svog automobila gledali filmove. Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pokrenuli su pojekt kulturnih sadržaja na otvorenom
Vidi originalni članak

Istočno parkiralište kod zagrebačkog Velesajma u subotu je postalo drive in kino na otvorenome. Ima dva velika ekrana i može primiti do 300 automobila za po dvije osobe i kućnog ljubimca. Ovog vikenda parkiralište je bilo krcato ljudima koji su iz svog automobila gledali filmove. 

- Od četvrtka, 14. svibnja, svake večeri od 19,30 sati na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma na dva velika ekrana prikazivat će se atraktivni filmski blockbusteri za sve one koji su se poslije višetjedne izolacije zbog korona virusa zaželjeli izlazaka i druženja - pisalo je u najavi drive-in kina. U osam večeri Drive-In Kina na otvorenom na rasporedu su filmovi poput "Yesterday", "Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw", "Prvi čovjek", "Prevarantice", "The Shiny Shrimps", "Emma" i "Smrtonosni strojevi".

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S VELESAJMA: 

No, nisu se samo oni odlučili na kulturne aktivnosti sa parkirališta. Studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pokrenuli su pojekt kulturnih sadržaja na otvorenom pod nazivom 'Drive in kultura'. Namijenjen je revitalizaciji kulture i pomoći studentskoj populaciji koju kriza posebno pogađa. Ideja je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje će se prikazivati stari, ali i recentni hrvatski filmovi, kao i solističke kazališne, plesne i koncertne izvedbe.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S DRIVE-IN KULTURE:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 17.05.2020.

    Konačno javni fukodromi

  • bolna_istina 17.05.2020.

    Kao u Americi davno u prošlom stoljeću........

Komentiraj...
Vidi sve komentare