To je to što me zanima!

Počeo je pjevati i svirati već sa 7 godina, privatni život je vješto skrivao, a obitelj mu je bila sve

Rahimovski nikad nije volio govoriti o privatnom životu. Iz prvog braka ima sina Kristijana koji je također glazbenik, a kćer Edinu dobio je u braku s Ingrid. Prije dvije godine dobio je kćerku Antoniju
Vidi originalni članak

Iznenada, Aki Rahimovski otišao je jutros u 67. godini. Tužnu vijest potvrdio nam je njegov menadžer Damir Osredečki. Pozlilo mu je, završio je u bolnici u Novom Mestu gdje je naposljetku i preminuo.

POGLEDAJTE VIDEO:

Aleksandar, popularniji kao Aki Rahimovski, rođen je 1955. godine u Nišu. Ubrzo nakon rođenja, seli se s obitelji u Skoplje gdje je već sa sedam godina učio svirati klavir. Imao je i najboljeg učitelja, vlastitog oca te je uz sviranje učio i pjevati.

Kao tinejdžer, iza sebe je imao nekoliko sastava, poput grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr prije nego li je nastao Parni Valjak. Upoznao je 1975. Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena te u suradnji s menadžerom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka, svojevrsno zagrebačko Bijelo Dugme.

Bend je do danas bio suočen s brojnim izazovima, kao primjerice kada je 2005. Hus krenuo u solo avanturu. On se vratio 2009. nazad kada je bend u sastavu Aki, Hus, Brk, Prexi, Bero te novi bubnjar - Dalibor Marinković - Dado krenuo u nove avanture.

VJEČNI HITOVI VIDEO Ovo su najbolje pjesme Parnog Valjka koje je pjevao Aki

Iza sebe imaju brojne nagrade i priznanja, a ono što će se vječno pamtiti su pjesme i albumi koje su ostavili u nasljeđu. 'Zastave', 'Dođi', 'Sve još miriše na nju' samo je mali djelić opjevanih pjesama.

Rahimovski nikad nije volio govoriti o privatnom životu. Iz prvog braka ima sina Kristijana  koji je također glazbenik, a kćer Edinu dobio je u braku s Ingrid.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Aki Rahimovski kroz godine: Od 'ludih sedamdesetih' do velike turneje na koju su trebali 2022.

Njegove bivše supruge nepoznate su javnosti, a i o odnosu sa sinom Kristijanom rijetko je govorio. Govorio je tek da je Kristijan njegova krv od koje ne može pobjeći te da se cijela obitelj znala okupiti u Skoplju na zajedničkim slavljima. Prije dvije godine, pjevač je dobio i treće dijete, kćerku Antoniju s partnericom Barbarom.

Prije dvije godine, Aki je imao moždani udar, ali tada  je rekao da nije razmišljao o mirovini.

- Prije svega, hvala publici što je imala razumijevanja i što me i dalje vole i podržavaju. Znam koliko značim ljudima i upravo te poruke podrške koje su mi slali mi itekako znače. Pored publike, podržala me i obitelj. Bili su uz mene i tijekom bolesti, ali i kad sam rekao da se vraćam muzici - ispričao je tada pjevač.

- Moj život je muzika, ne znam što bih bolje radio nego to - rekao je tada...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 80

  • Seka Sekic 25.01.2022.

    Gdje je tu ljubav za obitelj ako je obitelj mijenjao kao čarape

  • IvanM86 23.01.2022.

    Legenda!!! Veliki pjevač i još bolji čovjek..Skroman i jednostavan..Počivao u miru Božjem legendo..🙏❤ Hvala ti za sve bezvremenske pjesme i hitove koje si nam ostavio..Hvala ti za sve Aki..Hvala za svaki osmjeh..Hvala veliki dječače..Hvala ti što si postojao...Zauvijek si u našim mislima i srcima i pjesmama..Nikada te nećemo zaboraviti..Neka te čuvaju nebeski anđeli i naš dragi Bog..Hvala ti za sve legendo!!! 🙏😔❤

  • Ante Portas 22.01.2022.

    Pocivao u miru, ali to nisu njegove pjesme, on ih je samo pjevao, kao i Miso ili Oliver. Te pjesme imaju svoje autore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare