To je to što me zanima!

Počinje druga Revija hrvatskih kratkih filmova u Sv. I. Zelini

U četiri dana Revije publiku očekuju 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa. Gledatelji će biti u prilici pogledati i najmanje kino na svijetu
Vidi originalni članak

Počinje druga Revija hrvatskih kratkih filmova -  Kratki na brzinu koja će se održati od 7.-10. svibnja u Svetom Ivanu Zelini. Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Svetog Ivana Zeline  i Hrvatskog Audiovizualnog Centra, Reviju organizira skupina mladih entuzijasta Svetog Ivana Zeline i Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina. Ove godine zemlja partner je Slovenija, a svoju podršku dao je i Slovenski Filmski Center.

U četiri dana Revije očekuju nas 82 kratka filma, od čega su 44 u konkurenciji Glavnog programa, Retrospektiva Želimira Žilnika – Jutro sa Želimirom, bogati programski blok Zagreb Film Festivala , te  slovenskih partnera Luksuz produkcije i  Udruge Kraken, koji će u Svetom Ivanu Zelini održati projekcije i Okrugli stol. Publika će, osim toga, biti u prilici pogledati najmanje kino na svijetu – Factum monovolumen, razvojnu platformu Croatian Short Pitch, sudjelovati u kasnovečernjim filmskim razgovorima uz Miroslava Mandića i Želimira Žilnika. 

S posebnim ponosom Revija dodjeljuje i dvije Povelje,  Zagreb Film Festivalu, za njihov dugotrajan doprinos očuvanju i promociji hrvatskog kratkog filma u programu „Kockice“ te Želimiru Žilniku  za cjelovit umjetnički rad i doprinos filmskoj umjetnosti.

Da bi nagrade ovogodišnje Revije otišle u prave ruke pobrinut će se tročlani žiri koji čine redatelji Miroslav Mandić i Nebojša Slijepčević te producentica Tamara Babun.

Uz bogati filmski program, na Reviji će biti postavljene i dvije izložbe, video instalacija umjetnice Andree Knezović te umjetnički radovi ilustratorice Revije Hane Tintor. Svih večeri  četiri večeri publici je pripremljen i bogat zabavni program, očekuju Vas  Ur-la-la bend, vrsna kantautorica Nina Romić te dva partyja iznenađenja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare