To je to što me zanima!

Podravska i međimurska jela stižu u 'Tri, dva, jedan – kuhaj'

GOST U ŽIRIJU Članovi žirija, Željka Klemenčić i Tomislav Špiček, ovog će tjedna ugostiti posebnog gosta, rođenog Međimurca i vrsnog chefa, Raula Lajtmana
Vidi originalni članak

'Tri, dva, jedan – kuhaj' već je napustilo dvoje natjecatelja. Abelu nije išlo sa slavonskim jelima, a Raif se mučio sa zagrebačkim i zagorskim delicijama. Slijedeći tjedan vidjet ćemo kome će zapapriti specijaliteti iz Međimurja i Podravine uz posebnog člana žirija, chefa Raula Lajtmana.

U ponedjeljak natjecatelji kulinarskog showa stižu u Međimurje i Podravinu, ali ne doslovno, već preko zadanih recepata. Naime, slijedeći tjedan posvećen je tradicionalnim jelima nove regije ove gastro razglednice po Hrvatskoj, koja možda ne obiluje kvadratnim kilometrima, ali zato to itekako nadoknađuje gastronomskom ponudom. S obzirom na činjenicu da se Međimurje i Podravina nalaze u neposrednoj blizini susjednih zemalja (Mađarske i Slovenije), preko granice su u tu slikovitu hrvatsku regiju stigli mnogi gastronomski utjecaji koji su obogatili njihove jelovnike. 

U borbi za titulu najboljeg kuhara amatera ostalo je dvanaest natjecatelja. U prva dva tjedna pojedini natjecatelji su se iskazali kao vrsni kulinarski znalci, no neki se već duže vrijeme nalaze na dnu liste najboljih. Kako bi to ispravili, morat će dobro osmisliti kako, između ostalog, pripremiti gusku i heljdu, trgance, ričet varivo, copanjek, vanjkuše i međimursku gibanicu - jer to su zadaci idućeg tjedna. Hoće li Nenad nastaviti sa pripremom više vrsta jela? Hoće li Biseri opet nedostajati koja namirnica? I hoće li se, na još uvijek kontinentalnom dijelu showa, iskazati poneki natjecatelj iz Dalmacije?

Članovi žirija, Željka Klemenčić i Tomislav Špiček, ovog će tjedna ugostiti posebnog gosta, rođenog Međimurca i vrsnog chefa, Raula Lajtmana. Nakon što je dugi niz godina proveo u Austriji i Njemačkoj, gdje je upoznavao globalne trendove u gastronomiji te bio šef kuhinja u ponajboljim hotelima i restoranima te se još usavršio u pripremanju umaka u francuskom Lautremontu, Raul se vratio u Hrvatsku. Kuha od svoje 14 godine, a baka Eva ga je odgajala na 'varijacijama za žlicu'. Od minhenskih restorana do mondenih nautičkih klijentela u Boškincu na Pagu te probirljivih gostiju u zagrebačkom Apetitu, Raul sada radi kao konzultant i supervizor, i unapređuje ponude zagrebačkog ugostiteljstva. Pobornik je izvornih bazičnih okusa koji populariziraju sveto kuharsko pravilo “tri namirnice” i jedan je od pionira koji se godinama zalaže za ispravnu termičku obradu namirnica.

Show je već napustilo dvoje natjecatelja. Slijedeći tjedan vidjet će se tko će se najviše, a tko najmanje truditi oko podravskih i međimurskih specijaliteta. Stoga budite uz kulinarski show RTL-a od ponedjeljka 7. travnja u 21:10 sati!

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Krunoslav HelenaMarkov 10.04.2014.

    Bas su me razocarale ovotjedne emisije....:-( :'(

  • Krunoslav HelenaMarkov 10.04.2014.

    Ma gdje je tu Podravska kuhinja molim vas lijepo!??? Tjedan je Medimurske i Podravske kuhinje, a od Podravske kuhinje ni p... Uostalom kako bi i bilo kaj je "dodatni" clan zirija Medimurac.. Po meni to uopce nije u redu! Zasto nisu pozvali nekog iskusnog podravskog kuhara za clana zirija u tjednu Podravske kuhinje?( mi ih u Podravini hvala Bogu imamo

  • DalijaMilković 09.04.2014.

    Emisija je super i puno se može naučiti iz nje,treba nam puno više takvih emisija,svaka čast

Komentiraj...
Vidi sve komentare