To je to što me zanima!

Zbog ove epizode 'U dobru, zlu i kiču' htjeli su ukinuti show

U RTL-ovom serijalu 'U dobru, zlu i kiču' gledatelji ovog petka imaju priliku vidjeti djevojku Sam (17) koja se udaje za Roma Pata i mora prigrliti romski način života
Vidi originalni članak

'U dobru, zlu i kiču' donosi pravu romantičnu priču o Romeu i Juliji. Bilo koja druga 'obična' djevojka iz susjedstva ni ne pomišlja na udaju za Roma, no Sam, sedamnaestogodišnja konobarica, ne može dočekati trenutak da stane pred oltar sa svojim zaručnikom, Romom Patom. Pred djevojkom Sam nalazi se težak zadatak. Udajom mora prigrliti romsku tradiciju i način života. Da dokaže kako se može mjeriti s Romkinjama, Sam je naručila haljinu koja će posramiti sve uzvanike.

Kako serijal u svakoj epizodi prati dvije paralelne priče, osim prekrasne ljubavne priče između Pat i Sama, epizoda donosi obred zrelosti i prvu pričest Romkinje Moly koji su izazvali šok među gledateljstvom. Ova epizoda je izazvala mnoge kontroverze u Velikoj Britaniji i Europi. Naime, kadrovi maloljetnih djevojčica koje našminkane i oskudno odjevene izazovnim plesom slave svoju prvu pričest postali su meta optužbi svih gledatelja serijala.

Nakon emitirane epizode mailovi televizijske kuće Channel 4 su se u potpunosti zakrčili, telefoni nisu prestajali zvoniti, a kritičari i gledatelji izrazili su svoje mišljenje kroz brojne kolumne, blogove i forume. Gledatelji serijala su čak potpisivali peticiju za ukidanje kontroverznog serijala. Iako mnogi gledatelji ne uviđaju onu dokumentarnu stranu, televizijski kritičari britanskih portala prepoznali su ozbiljnost projekta.

Naime, serijal pokušava upoznati društvo s problemima nomada ili irskih putnika, kako ih zovu u Velikoj Britaniji, i Roma, te dovesti do rješenja situacije koja se godinama izbjegavala – običaji Roma i nomada te njihov suživot s ostalim stanovnicima Velike Britanije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Barbara12_1 13.04.2013.

    Vi niste normalni!Ako su to romski običaji,onda ih poštujte,te djevojke su zapravo veoma moralne,ali vi to ne kužite i nikada nećete!!!!Sram vas bilo!!Tako popljuvati ljude,užas jedan!!

  • bbbdado 12.04.2013.

    Ajoj , majko mila

  • kevin_2011 12.04.2013.

    Ovo se ne bi trebalo niti prikazivati, jer je stvarno toliko iritantno i glupo da ne mogu ni sekundu gledati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare