To je to što me zanima!

Posljednje zbogom glumcu: Od Bekjareva se opraštaju bližnji

Bekjarev je preminuo u ponedjeljak u 75. godini. Od njega se danas na Novom groblju u Beogradu opraštaju njegovi prijatelji, kolege, bivši studenti te supruga Mikica i sin Vanja
Vidi originalni članak

Srpski glumac makedonskog porijekla, Ivan Bekjarev preminuo je u ponedjeljak u 75. godini. Srpski mediji pišu kako se u listopadu zarazio korona virusom, a stanje mu se nedavno pogoršalo. Govorio je kako ga bole pluća i da teško diše. 

Od Bekjareva se danas na Novom groblju u Beogradu opraštaju njegovi prijatelji, kolege, bivši studenti te supruga Mikica i sin Vanja. Srpski Kurir piše kako je među prvima na ispraćaj došao nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović (72).

Lijes su u kapeli prekrili bijelim ružama i izložili glumčevu crno-bijelu fotografiju. Srpski mediji pišu kako je u nju dugo gledala uplakana Mikica. Stajala je pored lijesa i primala saučešća i riječi utjehe.

IVAN BEKJAREV Umro Kurčubić iz Boljeg života: Bio je pozitivan na korona virus

Podsjetimo, glumac je jedno vrijeme proveo u klinici za infektivne bolesti, a da je pozitivan na korona virus, saznao je tijekom snimanja filma. Naravno, odmah je napustio set. Nadao se da će sve proći i da će se brzo vratiti na set.

Do svoje smrti živio je u Novom Beogradu te često odlazi na nogometne i košarkaške utakmice. Osim toga, predavao je i glumu za pomoć pri javnom nastupanju. 

Ostat će upamćen kao prvak Jugoslovenskog dramskog kazališta, profesor glume na Akademiji umjetnosti u Beogradu i po mnogobrojnim ulogama. Prvu ulogu imao je 1967. godine, a riječ je o filmu 'Bokseri idu u raj'. Slavu je stekao ulogom Vujkovića u TV seriji 'Banjica' i Stevice Kurčubića u TV seriji 'Bolji život'. 

 

 

 

Idi na 24sata