To je to što me zanima!

Posljednji film njegove karijere: Daniel Day Lewis više ne glumi

Slavni glumac Daniel Day-Lewis šokirao je svijet odlukom da odustaje od glume. No prije odlaska vidjet ćemo ga u drami jednako slavnog režisera Paula Thomasa Andersona
Vidi originalni članak

Još sredinom lipnja ove godine filmski je svijet potresla vijest kako legendarni Daniel Day-Lewis (60) odustaje od glume. Njegova glasnogovornica Leslee Dart objavila je priopćenje u kojem je objasnila što je po srijedi.

- Više neće glumiti. Neizmjerno je zahvalan svojim suradnicima i publici što su bili uz njega svih ovih godina. Ovo je osobna odluka, a Daniel i njegovi suradnici ne žele više davati komentare na ovu temu - stajalo je u priopćenju.

Ipak, Daniel Day-Lewis je snimio još jedan film prije svojeg umirovljenja. U pitanju je djelo 'Phantom Thread', izvrsnog redatelja Paula Thomasa Andersona, čiji prvi foršpan vam i donosimo.

Pogledajte video

Sada već umirovljeni glumac u filmu glumi Reynoldsa Woodcocka, čuvenog krojača koji uđe u interesantnu vezu s vrlo samostalnom ženom u Londonu '50. godina. Valjda napomenuti kako je ovo drugi film u kojem Day-Lewis i Anderson surađuju (prvi njihov film bio je veličanstven uradak 'Bit će krvi'). Uz to, u pitanju je prvi film Paula Thomasa Andersona koji nije smješten na zapadnu obalu SAD-a.

Kako film u američka kina dolazi na Božić, a drugdje čak dva mjeseca kasnije, rekli bismo da je u pitanju očit pokušaj da Day-Lewis ulovi još jednog Oscara. Njegova vijest o umirovljenju svakako neće odmoći tom pokušaju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • champion_1 24.10.2017.

    Dobra, ali u biti nebitna vijest jer je došla prekasno pošto se dotični propisno istovario na filmsku umjetnost. Egocentrik željan slave kojem je film u drugom planu zato su mu isti uglavnom trash. Napokon više neće biti psihopatskog prenemaganja There Will Be Blood (2007), neetičnog iživljavanja My Left Foot (1989) i kvazi umjetničkih uradaka Lincoln (2012) . Muški pandan Meryl Streep. Korisna budala Hollywooda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare