To je to što me zanima!

Posrnula je na bifteku: Emilija Kokić ide kući iz 'MasterChefa'

Luku Nižetića njegova je prezentacija gotovo poslala kući, dok je kod Emilije bilo previše nespojivih okusa i njezino je jelo bilo najmanje uspješno. Ranko je oduševio
Vidi originalni članak

Emilija se u novoj emisiji odlučila ´završiti´ zadani rimski njok i biftek bogatom kombinacijom okusa koji su sadržavali papriku, mozzarellu, rajčicu, cikoriju i jaja, a svojom se verzijom najfinijeg komada mesa nije proslavila. Njok je odlučila prepeći, na njega je stavila reducirani umak te ga zapekla s mozzarellom. ´O bifteku ne mogu apsolutno ništa reći jer umirem od straha!´, brinula se za vrijeme njegova pečenja. 

- Bože moj, kako sam ja ispekla taj biftek - mislila se Emilija hodajući prema žiriju. Dino je njezin biftek prerezao, ali je bio poprilično sirov. ´Odrezak mi se i dopada. Ovdje nedostaje soli, na jajima i cikoriji´, nastavio je s komentarima. Između mozzarelle i paprike mu je bilo previše češnjaka, ali na čudan, neugodan način. Njok s rajčicom je imao premalo rajčice. 

- Emilija Vama, osim što ćemo Vam limitirati vrijeme, limitirat ćemo Vam i broj namirnica isto - komentirao je Andrej. Primijetio je veliku količinu različitih okusa u jelu te mu se činilo da je svega bilo previše. Radovan je papriku u njezinom jelu prozvao neprijateljem. - Malo ste to pretvorili u paprikaš, a to je prefino meso za paprikaš - kazao je Radovan, poznat po tome što ovu namirnicu ne voli. 

- Da li bih voljela ostati? Bih! Ali ako ispadnem, ok - komentirala je Emilija nakon kušanja. 

Emilija je bila posljednja na rang ljestvici 

Dino je prije proglašenja pitao tko je sve kod kuće pripremao biftek. Javili su se samo Ranko i Luka, dok za rimski njok nitko ranije nije čuo.

- To objašnjava dosta - zaključio je kuhar i dodao da su se, s obzirom na to, dobro snašli s namirnicama. Žiri se odlučio da u ovoj emisiji ocijeni kandidate po osobnim kriterijima. Radovanovi kriteriji za ocjene od 1 do 10 su bili ideja, prezentacija i okus. Osim toga, žiri je ocjenjivao i termičku obradu te općeniti trud koji je uložen u jelo te kako su lica iz javnog života pripremili biftek i njok, kao i generalni uspjeh njihovog jela. 

Matematički zbroj ocjena je članovima žirija pomogao kako bi složili rang listu, a prvo je mjesto osvojio Ranko. Potom su uslijedili Igor, Ivana, Nives i Irina. Luka i Emilija su potom pristupili žiriju. Dino je priznao da odluke o ispadanju više nisu lagane. Luku je njegova prezentacija gotovo poslala kući, dok je kod Emilije bilo previše nespojivih okusa te je njezino jelo bilo najmanje uspješno. 

- Otkad sam došla u MasterChef sam znala i bila svjesna koliko toga znam i koliko toga ne znam. Bila sam svjesna svog tehničkog znanja, ali i neiskustva. Bilo je dosta stvari koje sam znala da mogu učiti i popraviti tako da su mi savjeti članova žirija, koje sam onako u off-u pitala, jako pomogli - komentirala je Emilija svoj odlazak. Luki je žao što je Emilija ispala jer je super kuharica.

Ranko zaslužio najbolje ocjene

Simpatični glumac Ranko Zidarić u novoj emisiji je odlučio 'zasukati' rukave i pokazati svoje kulinarsko umijeće u punom sjaju. Na početku kuhanja je pokušavao patlidžan učiniti manje gorkim, a kad ga je Radovan upitao tko ga je to naučio otkrio je toj recepturi naučila teta, sestra njegova djeda. Čak je i biftek oblikovao u obliku pravokutnika, kako mu je odgovaralo, dok je ostatak pojeo. I u novoj epizodi prijateljskih zafrkancija između njega i Igora nije nedostajalo. 

Nakon Ivaninog i Igorovog jela, žiri je kušao i Rankov tanjur koji je bio zanimljivo prezentiran. 

- Baš me zanima kako će reagirati na ovu instalaciju na tanjuru - mislio je hodajući prema vrhunskim kulinarskim znalcima. Andrej ga je upitao gdje je vidio ovakvu vrstu serviranja. - Nigdje - priznao je glumac. Andrej je zaključio da je to s nekim razlogom. 

- Inače osim ove originalnosti u serviranju bifteka, on je jako dobro pečen, fino je začinjen - pohvalio ga je. Sve u svemu, jelo mu nije bilo loše, bilo je dosta jako i ukusno. 

- Ja ti uopće ne zamjeram prezentaciju bifteka - krenuo je Dino. Za razliku od Andreja, on je takvu vrstu prezentacije često vidio, samo mu je kopar malo ´stršao´ u okusima. 

Žiri je prije proglašenja u najpoznatiju reality kuhinju odlučio uvesti i ocjene. Dobiti što veći matematički zbroj nije bilo niti malo lako jer se procjenjivalo sve: od ideje preko prezentacije, termičke obrade i okusa sve do generalnog uspjeha jela, a na prvom mjestu ljestvice zablistao je upravo Ranko. 

- Nisam se nešto posebno prenerazio što sam ispao najbolji. Jest da je to ´čudo MasterChefa´, kao najveće iznenađenje...Nemam pojma - komentirao je u svom stilu veliku pobjedu.

Buntovnici u kuhinji: Posuđuju si namirnice iako ne bi smjeli

Izazov ´Završi to jelo!´ je čini se, iz celebrity kandidata, izvukao njihov buntovnički duh! Na početku samog izazova Luka je priznao da su svi prijateljski nastrojeni i da si međusobno pomažu idejama i savjetima, a u novoj emisiji prijateljska priča između Igora i Ivane se nastavila. Igor je imao problema s guljenjem batata pa mu je Ivana pomogla, bez obzira na to što je bila u velikoj gužvi. No, i Ivani je trebala pomoć. U jednom trenutku joj je zatrebao med pa se došetala do Lukine radne jedinice i – poslužila.

- Uzela sam med od Luke jer je Luka moj prijatelj i s tim medom će se još neki okoristiti - smijala se pjevačica. ´Posuđenu´ namirnicu u dućanu nije uzela jer je - nije vidjela. Igor joj je poručio da od Luke uzme meda i za njega, što je i napravila. 

- Usprkos tome što mi ne smijemo međusobno ´dilati´ namirnice, mi to radimo jer smo buntovni. Nepokorena kuhinja - našalio je Mešin. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • KlinkaKojoj Treba Krinka 12.05.2014.

    Bok! Evo ovo je drugi post na mom novom blogu pa se nadam da cete bacit oko, mozda vam se svidi :) lijep pozdrav http://klinkakojojtrebakrinka.blogspot.com/2014/05/uuuu-presing-presing.html

  • Marly 12.05.2014.

    Želja mi je da pobijedi Nives, iako do sada uvijek su hvalili najviše Ranka. Meni su simpa

  • MrPoseur 12.05.2014.

    Nives do pobjede :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare