To je to što me zanima!

Potreseni Rajko Grlić: 'Miri je bilo jako teško. Bila je u komi i borila se. Istinska je heroina...'

Surađivali su i bili u dobrim odnosima privatno. Redatelj ju je iznimno cijenio, zbog njezine profesionalnosti, kao i osobina. Grlić kaže kako je Furlan uvijek bila hrabra i osjetljiva na nepravdu
Vidi originalni članak

U 66. godini preminula je naša proslavljena glumica Mira Furlan, a tužnu vijest u ranim jutarnjim satima prenijeli su brojni američki mediji, a objavljena je nešto kasnije i na službenom Twitter profilu glumice. Dulje vrijeme bolovala je od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. 

- Bilo joj je jako teško, bila je u komi neko vrijeme, borila se. Po meni je ona najveća hrvatska i jugoslavenska glumica naše generacije, ona je bila istinska heroina - potreseno nam je rekao Rajko Grlić.

Surađivali su i bili u dobrim odnosima privatno. Redatelj ju je iznimno cijenio, zbog njezine profesionalnosti, kao i osobina.

ODLAZAK LEGENDARNE GLUMICE Furlan nikada nije preboljela niti zaboravila Zagreb: Morala sam otići da bih sačuvala sebe

- Dugo smo se poznavali, otkad je upisala Akademiju, a družile su se i naše majke. Bili smo u kontaktu, ona je bila izuzetno obrazovana osoba, govorila je četiri, pet jezika, svirala nekoliko instrumenata i imala divan glas. Bila je društvena i jako osjetljiva na nepravdu, imala je hrabrosti reći ono što misli. A ona je u svom teškom životu doživjela taj progon devedesetih u ludilu nacionalizma. To je bilo strašno. Jedino normalno i etički bilo je maknuti se odavde. I u toj je situaciji bila izuzetno hrabra - zaključio je Grlić.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • zelena mamba 23.01.2021.

    Bila je bez dlake na jeziku i zato je nadrapala.Prvo u HNK , dali joj otkaz , onda se neko zapikiral na stan njezine bake.Baš me zanima da li se zna tko se useluo u taj stan 90-tih i tko sada živi u njemu.A u Beograd se preselila zbog muža (rođenog zagrebčana) koji je tamo gradio karijeru..Na kraju nigdje nisu bili dobrodošli i otišli su u SAD.

  • babovac 22.01.2021.

    Tu jednostavno nema komentara. Glupo je da se dozvoljavaju komentari. Mira je čudo od glumice. I živi s nama dalje.

  • ping-pong 22.01.2021.

    Koliko clanaka o Miri Furlan. Svi su ogorceni, siguran sam da je i ona bila ogorcena kad je za vrijeme Domovinskog rata pobjegla u Beograd. Da bi nakon sto je Srbija izgubila,.tuzila Hrvatsku i trazila da joj Hrvatska vrati stan iz kojeg je pobjegla u Beograd dok su nas njeni sugradani klali. Lijepo, nema sta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare