To je to što me zanima!

Poznati se družili s članovima ansambla Halka u Velvetu

U utorak je u zagrebačkoj galeriji Velvet održano glazbeno druženje sa sevdah senzacijom ususret njihovom večerašnjem rasprodanom zagrebačkom koncertu
Vidi originalni članak

Popularni bosanskohercegovački ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolazi u Zagreb te će zagrebačka publika premijerno moći čuti njihove live izvedbe. Halka ansambl čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su Božo Vrećo  kao vokalni solist, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović. 

  Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u  vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća. 

S obzirom da pojedine izvedbe imaju i upečatljive jazz aranžmane ovo je svojevrsna pozivnica i svim ljubiteljima jazza da poslušaju ovaj mladi ansambl i uživaju u lijepoj glazbenoj večeri. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • LebronPetrovic 31.01.2015.

    Ja prepozno jedino onog MC Hameda !

Komentiraj...
Vidi sve komentare