To je to što me zanima!

Pravi Harry Potter na aukciji prodao prvo izdanje 'Harryja Pottera' za čak 245 tisuća kuna!

Muškarac koji se zove Harry Potter od svog je oca kao dječak dobio prvo izdanje knjige. Njegov pokojni otac David oduševio se nazivom knjige 1997. i odlučio njome iznenaditi sina, ali vjerojatno nije ni sanjao da će jednog dana pokloniti pravo bogatstvo
Vidi originalni članak

Prva knjiga iz serijala o Harryju Potteru tiskana je prvi put 1997. u samo 500 primjeraka. 'Harry Potter i kamen mudraca' dospio je u ruke Davidu Potteru čiji se tad osmogodišnji sin Harry (33) zvao isto kao i glavni junak. U nevjerici, kupio je sinu knjigu koju je danas njegov potomak Harry prodao za gotovo 245 tisuća kuna na aukciji.

- Ljudi mi nisu vjerovali da se tako zovem. Kao nogometašu, jednom mi je prilikom sudac prijetio crvenim kartonom ako ne prestanem tvrditi da mi je to pravo ime - Ispričao je Harry za BBC

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako kaže, ni žena Philippa prilikom prvog susreta u Grčkoj mu također nije vjerovala da se zove kao popularni čarobnjak.

Prvo izdanje ima nekoliko tipfelera, kao što je krivo dva puta napisana riječ 'wand' (čarobni štapić) i 'Philosopher's' (Mudrac) na stražnjoj korici knjige.

- Sjećam se tate koji je uletio kroz vrata nakon posla i uzbuđeno nam rekao da mu nikad nećemo vjerovati što ima - ispričala je Harryjeva sestra Katie.

BIZARNA SLUČAJNOST William i Kate imaju ožiljak na lijevoj strani čela, a princ svog zove Harry Potter jer 'svijetli'

Dodala je da je ime to koje ih je privuklo da knjigu uopće otvore, ali čarobna priča potaknula ih je na svako novo čitanje kroz godine.

Obitelj je odlučila prodati svoj primjerak u čast pokojnom Davidu koji je bolovao od raka.

Knjiga je prodana na aukciji nepoznatom britanskom kupcu.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • neno8 15.10.2021.

    Prodali knjigu u čast pokojnom ocu,ma koje tu lud,valjda u čast lovi koju su dobili za nju,mogli su je poklonit

Komentiraj...
Vidi sve komentare